Exploraţi Staţia Spaţială Internaţională prin clipuri 4K de la NASA

Pentru prima oară de când avem acces la imagini din Staţia Spatială Internaţională, o putem vizita sub forma unor clipuri 4K.

Pasionaţii de astronomie şi fanii imaginilor spectaculoase din spaţiu au primit o veste foarte bună zilele trecute de la NASA sub forma primului set de filmări la rezoluţie Ultra HD de pe ISS. Până la această oră, astfel de scurt metraje nu au fost posibile. Din fericire, pentru că echipa de astronauţi de la baza staţiei spaţiale a pus mâna pe o cameră RED Epic Dragon, posibilităţile de captură din spaţiu au beneficiat de un upgrade important. Ca urmare şi clipurile care vor ajunge de acum înainte pe YouTube vor fi mult mai spectaculoase şi încărcate de detalii.

NASA a postat deja zilele trecute primele filmări de la bordul International Space Station la rezoluţie 4K. Cu un pic de noroc nu ar trebui să dureze prea mult până vom vedea şi clipuri 6K, deşi nu foarte mulţi dintre noi au monitoarele sau televizoarele necesare pentru a viziona în condiţii optime astfel de conţinut video.

Per ansamblu, detaliile sunt mai puţin relevante, important este că putem viziona la o calitate impresionantă cum se desfăşoară viaţa pe Staţia Spaţială Internaţională. Privind pe geamul ISS, detaliile norilor de deasupra Pământului sunt mult mai spectaculoase. În plus, cele 300 de cadre pe secundă cu care poate filma un RED Epic Dragon vor fi utile în imortalizarea unor experimente ştiinţifice sau ale proceduri ultra rapide încărcate de elemente importante, precum procedurile de andocare.

În altă ordine de idei, cei de la NASA au început experimente cu camere RED Epic Dragon şi în cadrul altor misiuni spaţiale aflate în stadiu de proiect la Marshall Flight Center.

Alexandru Puiu
11:00 28.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video