Există un nou update pentru Internet Explorer și trebuie să-l instalezi

Există un nou update pentru Internet Explorer și trebuie să-l instalezi

Dacă activităţile voastre zilnice sau conservatorismul vă obligă să folosiţi în mod constant Internet Explorer, este foarte important să-i faceţi update acum.

În principiu, Microsoft şi-a spălat o mare parte din păcate cu noul sistem de operare Windows 10 şi noul browser Microsoft Edge. Din păcate, asta nu înseamnă sub nici o formă că, subit, milioanele de utilizatori de Internet Explorer de pe întregul mapamond vor renunţa să mai folosească bătrânul browser al gigantului din Redmond. Ca urmare, dacă este descoperită o vulnerabilitate foarte gravă pentru IE, ar fi bine să nu aşteptaţi prea mult până vă instalaţi un update menit să o remedieze.

La câteva zile după ce a fost descoperită o vulnerabilitate în Internet Explorer ce permite unui hacker să preia complet controlul asupra sistemului vostru, cei de la Microsoft au lansat un patch. Până în acest moment, era foarte uşor pentru un hacker să creeze o pagină web capabilă să exploateze bug-ul de securitate din IE în momentul în care era afişată, după spusele lui Clement Lecigne, inginer de securitate la Google. După crearea site-ului, era suficient să faceţi click pe un link către el pe Facebook, mesagerie instant sau email şi în mod automat un atacator câştiga aceleaşi drepturi pe care le aveaţi şi voi asupra sistemului vostru cu Windows. Dacă eraţi administrator de sistem, hackerul care a iniţiat atacul devenea şi el admin pentru a vă instala de la distanţă aplicaţii maliţioase sau pentru a vă fura informaţii.

Dacă sistemul vostru de operare este configurat să instaleze automat actualizările de securitate nu ar trebui să vă faceţi griji, deoarece s-ar putea să aveţi deja aplicat patch-ul în cauză. Dacă nu, îl puteţi descărca manual de la această adresă Microsoft. Apropo, vizează toate versiunile de Internet Explorer de la 7 până la 11. Chiar şi dacă folosiţi Internet Explorer în Windows 10 sunteţi afectaţi de problemă.