Internet Explorer este, în sfârșit, închis: Microsoft Edge va fi în Windows 10 [VIDEO]

După ce am discutat câteva luni de , noul browser al gigantului din Redmond primeşte în sfârşit un nume oficial: Microsoft Edge.

Din cauza performanţei foarte slabe şi a concurenţei acerbe pe piaţa browserelor de internet, numele bătrânului Internet Explorer a ajuns să fie asociat cu un eşec. Nici măcar nu mai avea legătură cu actualizările introduse constant de Microsoft sau cu faptul că versiunile mai recente ale browserului făceau o treabă din ce în ce mai bună. Brandul devenise sinonim cu lipsa de eficienţă. Din acest motiv, compania fondată de Bill Gates avea nevoie de o reinventare completă a aplicaţiei.

Ea a venit în urmă cu câteva luni, când am auzit prima oară de Project Spartan. Acesta din urmă, deşi era un nume temporar, consemna tranziţia la altceva. După o lungă perioadă de finisare a micilor detalii de fond, Spartan s-a transformat în Microsoft Edge, iar această asociere de termeni va reprezenta americane pentru mulţi ani de acum înainte.

Microsoft Edge continuă să aibă un design minimalist cu doar câteva butoane. În continuare se integrează perfect cu Cortana pentru a facilita interacţiunea prin intermediul comenzilor vocale. Dacă simţiţi nevoia să salvaţi secţiuni din pagini web sau să realizaţi notiţe pe ele, o puteţi face printr-un sistem foarte bine pus la punct de adnotări. Când deschideţi un tab nou, vă va fi afişată o pagină cu website-urile voastre cele mai accesate, dar şi alte detalii relevante precum vremea de afară.

În cadrul conferinţei Build 2015, oficialii companiei au simţit nevoia să insiste destul de mult şi pe sistemul foarte facil implementat pentru dezvoltatorii care vor să-şi porteze extensiile din alte browsere, gen Google Chrome. Una peste alta, numele sună bine şi asta e cel mai important.

 

08:31 30.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video