Ecranul de pe Xperia Z5 Compact cauzează probleme utilizatorilor

Ecranul de pe Xperia Z5 Compact cauzează probleme utilizatorilor

Qualcomm Snapdragon 810 continuă să aibă parte de publicitate negativă, deși probleme cu supraîncălzirea par a fi rezolvate.

Cele mai noi telefoane ale japonezilor de la Sony, Xperia Z5 Compact, Z5 și Z5 Premium, se folosesc de modelul Snapdragon 810 al celor de la Qualcomm. Având în vedere numeroasele întâmplări din trecut, mulți s-au întrebat de ce Sony a optat pentru acest procesor. Conform publicației Phonearena, compania a ales să aplice o soluție specială direct pe procesor pentru a evita problemele legate de supraîncălzire. Deși este comună în rândul procesoarelor de PC-uri, aceasta fusese rareori întâlnită în rândul dispozitivelor mobile.

Din câte se pare, măsurile de protecție la care au apelat japonezii au avut rezultate. Cu toate acestea, ecranul pare a avea unele probleme. Conform unui videoclip publicat pe YouTube, sunt numeroase momente în care acestea nu identifică atingerile. După cum scrie utilizatorul telefonului cu pricina, odată dus la reparații, telefonul se comportă excelent.

Numeroase publicații par a fi interpretat greșit videoclipul, menționând că aceasta este încă o problemă cauzată de supraîncălzirea procesorului Qualcomm Snapdragon 810. După cum știți, modelul Compact a fost lansat anul acest alături Sony Xperia Z5 Premium, primul telefon cu ecran 4K. Procesorul este un Snapdragon 810, același pe care l-am putut vedea pe Xperia Z3+. Acesta va funcționa alături de 3GB RAM, iar capacitatea de stocarea va putea fi mărită cu alți 200GB, prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Bateria are o capacitate de 3.840 mAh.

Citește și: