După scandalul Superfish, Lenovo reduce din bloatware și oferă antivirus gratuit

După scandalul Superfish, Lenovo reduce din bloatware și oferă antivirus gratuit
14:40 28.02.2015

Lenovo încheie cea mai neagră săptămână din existența sa recentă, iar adware-ul Superfish a fost problema. După scrisoare prin care le-a cerut scuze utilizatorilor, compania informează că oferă și antivirus gratuit.

Lenovo Yoga 3 11

Deşi iniţial s-a crezut despre Superfish că nu poate fi eliminat decât prin reinstalarea sistemului de operare, la scurt timp după ce a fost confirmat oficial, au oferit soluţii dedicate pentru ştergerea sa rapidă. Cu toate acestea, au existat mai mulţi experţi în securitate care au considerat preinstalarea Superfish ca fiind un gest premeditat al asiaticilor. Gruparea de hackeri Lizard Squad a vrut, în consecinţă, să pedepsească Lenovo și a atacat site-ul. A trecut și acest moment, iar Lenovo oferă noi detalii cu privire la ce va face în viitor.

„Vom oferi utilizatorilor de computere Lenovo, care au fost afectați de această situație, un abonament gratuit de 6 luni pentru serviciul McAfee LiveSafe (sau vom extinde cu 6 luni perioada de utilizare pentru cei care au deja abonament). Mai multe informații vor fi disponibile pe Lenovo.com în următoarele 7 zile“, informează compania printr-un comunicat remis „Playtech“. „Ţinând cont de acest lucru (n.red.: cum intimitatea și confidențialitatea utilizatorilor au fost afectate), vom reduce semnificativ numărul aplicațiilor preinstalate“, mai spune compania.

„Până la lansarea produselor noastre cu Windows 10, vom include în dispozitive doar sistemul de operare şi softurile adiacente, soft-uri necesare pentru o funcţionarea corectă a echipamentului hardware (de exemplu, atunci când includem piese hardware unice, cum ar fi o camera 3D), software-ul de securitate şi aplicaţiile Lenovo. Această decizie ar trebui să elimine ceea ce industria noastră defineşte ca «adware» şi «bloatware». Pentru unele ţări, anumite aplicaţii locale aşteptate de utilizatori vor fi de asemenea incluse.

Lenovo va comunica informaţii despre toate software-urile preinstalate pe PC-uri, informaţii prin care va explica în mod clar ce funcţie îndeplineşte fiecare aplicaţie. Totodată, vom continua să cerem în mod activ feedback din partea comunităţii de utilizatori şi a experţilor din industrie, pentru a ne asigura că avem aplicaţiile potrivite şi cea mai bună experienţă de utilizare“, a mai spus Lenovo.

loading...