Dispozitivele purtabile devin mai diversificate: Inelul Ö este cel mai nou gadget

Dispozitivele purtabile devin mai diversificate: Inelul Ö este cel mai nou gadget

După ce mai multe dispozitive de acest fel au eșuat în trecut, inelul  Ö ar putea fi primul care să se bucure de un adevărat succes pe piață.

inelul Ö

Unul dintre cele mai cunoscute inele inteligente lansate în trecut a fost Ring. Principalul argument al celor care s-au îndoit de el era chiar piața pe care nu se găsea niciun astfel de dispozitiv care să se fi bucurat de succes. Inginerii nu reușiseră nici măcar să creeze brățări inteligente cu adevărat funcționale, iar inelele erau la ani lumină de a deveni proiecte fezabile. Cu toate acestea, mii de oameni (5161, mai exact) au susținut Ring pe Kickstarter. Ținta inițială era de 250.000 de dolari. Cât au reușit să strângă până la final? Nu mai puțin de 880.000 e dolari. Cu Ö, însă, situația ar putea fi diferită.

Pentru început, Ö a fost creat de cineva care are o experiență foarte mare în acest domeniu. Kevin Bates, după cum menționează și Gizmodo,  a produs în trecut și dispozitive precum Arduboy, un Gameboy de dimensiunea unui card de credit, și o brățară pe care poți juca Tetris. Inelul Ö are un ecran OLED monocrom cu o rezoluție de 64 x 32 de pixeli. Gadgetul are un procesor 16MHz, iar bateria de 40 mAh va avea o autonomie de aproximativ 4 ore.

Nu se știe exact prețul pe care îl va avea inelul Ö și nici data la care acesta va fi disponibil pe piață. Deși inelul nu este la fel de mic precum unele lansate prin intermediul campaniilor de Kickstarter, acesta ar putea înregistra un succes mare pe viitor.

Citește și: