Directorul Intel nu e optimist în legătură cu viitorul Windows 10

, 26 Mai, 06:12

Cu toate că a înregistrat câteva review-uri pozitive în publicaţiile de specialitate, se pare că nu vine ca o veste bună pentru cei de la Intel.

Windows 7 a fost un capitol pozitiv în , în timp ce Windows 8 a reuşit să dezamăgească fanii companiei într-un mod semnificativ. Acesta din urmă ne-a confirmat că oamenii sunt reticenţi la schimbări radicale de interfaţă. La prima vedere, Windows 10 este media calculată perfect între Windows 7 şi Windows 8. Din păcate, chiar şi în aceste condiţii, creatorii de hardware se pare că s-au cam săturat de aceste tranziţii anuale la care ne obligă gigantul din Redmond.

Intel este prima companie care a dat startul unei atitudini nu foarte pozitive legate de utilitatea şi viitorul Windows 10. Brian Krzanich, CEO-ul Intel a vorbit pe marginea acestui subiect la o întâlnire cu acţionari desfăşurată zilele trecute în SUA. ,,Cum am intrat în acest an, trecem printr-o altă tranziţie, upgrade-urile la Windows 10. Vedem câteva eforturi ce au loc de la trimestru la trimestru, dar ne gândim în continuare la previziunea noastră pe termen lung. Piaţa de PC-uri, pe termen lung, ar trebui să fie plată sau să înregistreze în continuare o scădere de câteva procente.” Cu alte cuvinte, Krzanich nu vede nici un beneficiu în lansarea Windows 10. Mai mult decât atât, este convins că vânzările în piaţa de PC-uri vor continua să scadă, în parte şi din cauza unei platforme software care nu mai reuşeşte să îndemne utilizatorii la upgrade.

În teorie, aceasta este doar opinia unui singur director care activează în industrie. Cei de la Intel au însă suficient de multe informaţii în piaţă încât să nu greşească când vine vorba de impactul pozitiv sau negativ al viitorului Windows.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail