16 mai 2015 | 12:02

Microsoft se răzgândește și nu-ți mai oferă Windows 10 gratuit, dacă ai o versiune piratată

ACTUALITATE
Microsoft se răzgândește și nu-ți mai oferă Windows 10 gratuit, dacă ai o versiune piratată

Microsoft a confirmat în mod oficial că Windows 10 nu va veni sub forma unui upgrade gratuit și pentru cei cu versiuni piratate.

Au existat numeroase zvonuri în legătură cu Windows 10. Dintre toate acestea s-a remarcat cel conform căruia noul sistem de operare ar urma să vină sub forma unui upgrade gratuit și pentru clienții cu versiuni piratate. Principala țintă în acel caz ar fi fost piața din China, acolo unde se estimează că peste 75% din PC-urile cu Windows rulează o variantă piratată.

După cum scrie și Verge, totul a pornit de la o declarație înțeleasă greșit a Terry Myerson, urmată apoi de mici clarificări din partea companiei din Redmond. Cel mai important aspect al întregii ecuaţii este că o versiune de Windows piratată non-genuine îşi va păstra statutul de produs non-genuine chiar şi după upgrade-ul la Windows 10. Ulterior, Microsoft a menționat că deși va fi o metodă de a primi upgrade-ul gratuit, cei cu versiuni piratate vor trebui să plătească mai târziu pentru actualizare.

Acum, însă, avem parte de confirmarea oficială: Windows 10 nu va fi gratuit, dacă ai Windows 8.1 sau Windows 7 piratate. Microsoft a declarat că va avea un număr de oferte extrem de atractive pentru a permite tuturor să efectueze actualizarea. Încă nu știm exact care sunt acestea și probabil, mai multe informații urmând să apară atunci când Microsoft va anunța o dată oficială de lansare pentru Windows 10.