Din cauza Fallout 4, și-a pierdut soția și locul de muncă

Din cauza Fallout 4, și-a pierdut soția și locul de muncă
07:16 21.12.2015

Dacă procesul intentat împotriva celor de la Bethesda îi va da dreptate, se confirmă faptul că dependența de Fallout 4 l-au costat pe un individ căsnicia și jobul.

Există foarte multe forumuri online și studii care demonstrează faptul că un joc video are abilitatea de a crea dependență într-un mod similar cu un drog. De cele mai multe ori, o astfel de ,,performanță” este atinsă de MMORPG-uri, precum World of Warcraft, dar recent lansatul Fallout 4 se pare că e la fel de periculos.

De această dată este vorba de un tânăr din Rusia în vârstă de 28 de ani. Respectivul a intentat un proces împotriva Bethesda pentru faptul că 3 săptămâni de gaming, cu pauze aproape inexistente, în universul Fallout 4 l-au costat căsnicia și locul de muncă. El nu speră să obțină foarte mulți bani din acest proces, doar 7000 de dolari, dar s-ar bucura să fie suficient de mediatizat cazul încât și alte persoane să afle ce se poate întâmpla.

Premisa procesului este cât se poate de simplă. Tânărul afirmă că Bethesda ar fi trebuit să detalieze în materialele promoționale ale jocului, faptul că Fallout 4 poate crea dependență. ,,Dacă știam că jocul putea să cauzeze dependență, aș fi fost mult mai reticent la adresa sa. Nu l-aș fi cumpărat, l-aș fi lăsat până în concediu sau până la vacanța de Crăciun.

Respectivul proces este intentat în Rusia și este primul înregistrat vreodată în teritoriu de acest gen. În cazul în care sunteți curioși de alte precedente din același spectru la nivel global, s-ar putea să fiți surprinși. În 2010, un tânăr din Hawaii a dat în judecată NCsoft, creatorii MMORPG-ului Lineage II tot pentru că a creat dependență, iar judecătorul i-a dat dreptate, deși financiar, nu a câștigat decât valoarea cheltuielilor de judecată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI