18 apr. 2015 | 12:24

Dependență extremă. Candy Crush l-a dus la urgențe

ACTUALITATE
Dependență extremă. Candy Crush l-a dus la urgențe

Eu sunt un mare amator de Candy Crush, iar unii prieteni chiar râd de mine spunând că sunt dependent. Totuși, ”problema” mea nu se poate compara cu cea a unui bărbat din California. 

Dependența de jocuri video este o problemă reală. Am auzit cazuri de oameni care au murit după ce au jucat, zile în șir, jocuri precum World of Warcraft, sau League of Legends.

Dar nu de multe ori am auzit cazuri grave legate de dependența de jocuri de mobil.

Candy Crush Saga este unul dintre cele mai populare titluri pentru smartphone și o modalitate distractivă de a face timpul mai repede atunci când circuli cu metroul sau când aștepți ca prietena să se îmbrace ca să ieșiți în oraș.

Totuși, s-ar părea că dacă te joci prea mult timp, ai putea ajunge în spital. Un bărbat de 29 de ani din California și-a rupt tendonul de la degetul mare pentru că a făcut aceleași gesturi repetitive câteva ore la rând, în fiecare zi.

Potrivit jurnalului medical JAMA, bărbatul ar fi jucat Candy Crush Saga toată ziua, timp de 8 săptămâni. El și-a contactat doctorul plângându-se de durere cronică a degetului mare și de imposibilitatea de-al mai mișca.

Se pare că bărbatul își vătămase degetul de ceva timp, însă nu își dăduse seama deoarece jocul îl făcea să uite de dure. El a fot operat și își va recăpăta curând abilitatea de a juca Candy Crush.