16 apr. 2015 | 06:29

Cât de mare este dependența de Candy Crush: Un om a ajuns la operație

ACTUALITATE
Cât de mare este dependența de Candy Crush: Un om a ajuns la operație

După mai multe multe săptămâni de jucat  în permanenţă, un tânăr de 29 de ani a trebuit operat la un deget.

Oricine poate afirma cu mâna pe inimă că respectivul titlul are abilitatea de a crea dependenţă. În realitate, această particularitate este singura care a reuşit să-i aducă un număr incredibil de mare de fani.

Nu este singurul joc mobil cu această mecanică de joc, dar se pare că va fi primul titlu care a stat la baza internării unui tânăr de 29 de ani. Acesta a ajuns la spital şi a trebuit operat după un maraton care a durat între şase şi opt săptămâni. În toată această perioadă, individul s-a jucat aproape non-stop titlul celor de la King. Rezultatul a fost durere cronică în degetul mare de la mâna stângă ce a venit ca o consecinţă a unui tendon rupt de la prea mult exerciţiu.

Acel tendon care a trebuit reparat este responsabil de gestul de întindere a degetului până la extremităţile ecranului de la telefon. Partea surprinzătoare a acestei situaţii şocante este că bărbatul de 29 de ani din centrul poveştii se pare că nu este dependent de joc. El se juca Candy Crush doar pentru a pierde timpul cât timp îşi căuta de lucru după ce s-a retras din armată.

Cei de la JAMA au găsit altă motivaţie pentru aparenta dependenţă. ,,Potenţialul jocurilor video de a reduce percepţia durerii sporeşte consideraţiile clinice şi sociale despre utilizare excesivă, abuz şi dependenţă. Studii ulterioare ar trebui să aibă în vedere dacă nu cumva reducerea durerii este motivul principal pentru care unii se joacă excesiv, manifestă trăsături de dependenţă sau suferă diverse afecţiuni rezultate din jocuri video.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele