Denumirea ”iWatch” le aduce un nou proces celor de la Apple

Denumirea ”iWatch” le aduce un nou proces celor de la Apple
16:10 16.07.2015

Cei de la Apple se văd implicați într-un nou proces dintr-un motiv extrem de ciudat.

Cel mai nou ceas de la Apple le dă bătăi de cap celor din Cupertino dintr-un motiv neașteptat. Astfel, deși se numește Apple Watch, există încă numeroase persoane care îi spun ”iWatch”. Știind că acest lucru se va întâmpla des, Apple a început să plătească Google pentru reclame, astfel că de fiecare dată când cineva caută ”iWatch”, vor fi redirecționați către site-ul Apple de unde pot cumpăra dispozitivul respectiv. Din păcate, o companie europeană nu este de acord cu această practică și vrea ca Apple să plătească pentru încălcarea drepturilor.

Probendi este o companie mică din Irlanda care deține marca ”iWatch” în Europa. Aceasta a apelat de curând la un tribunal din Milano, acuzând Apple că ”s-a folosit în mod sistematic pe Google de denumirea iWatch pentru a redirecționa utilizatorii către site-ul său”. După cum scrie Bloomberg, mai multe companii au avut dispute cu Google pe parcursul anilor din cauze asemănătoare.

Daniele Di Salvo, unul dintre co-fondatori, a declarat că a avertizat Apple în legătură cu folosirea denumirii ”iWatch”, însă compania nu i-a răspuns. Din câte se pare, Probendi are de gând să lanseze propriul ceas inteligent iWatch, care va rula Android Wear și care va avea un preț mai mic decât modelul Apple. Confuzia dintre termenii ”iWatch” și ”Apple Watch” a fost ironizată și de un site popular printr-un videoclip pe care îl puteți vedea mai sus.

loading...