Apple face un gest de generozitate pentru grecii aflaţi în criză

Apple face un gest de generozitate pentru grecii aflaţi în criză

Spre surprinderea grecilor aflaţi în criză, cei de la Apple le-au întins acestora o metaforică ramură de măslin.

Indiferent cât de pasionaţi sunteţi de domeniul politicii externe, este imposibil să nu fi aflat de situaţia economică delicată în care se află Grecia.

Statul elen se află în aprigi negocierii cu un amalgam de creditori externi pentru a beneficia de un nou ajutor economic menit să prevină un colaps economic dezastruos.

Până când respectivele discuţii se finalizează, grecii au deja parte de cât restricţii financiare care ar putea părea absurde pentru restul lumii.

Printre acestea se numără imposibilitatea plăţii de abonamente la servicii online.

Încercând să demonstreze un pic de generozitate faţă de poporul grec, cei de la Apple au făcut zilele trecute un anunţ în opoziţie cu politica oficială a companiei. Termenii şi condiţiile de utilizare ai iCloud menţionează foarte clar faptul că, în situaţia în care nu mai puteţi plăti costul serviciului, veţi avea automat parte de un downgrade la planul de plată gratuit.

În contradicţie cu această regulă, utilizatorii de iCloud din Grecia, plătitori de abonament până la implementarea noului set de restricţii economice, au primit zilele trecute un email de la Apple. În respectivul context se menţiona că gigantul din Cupertino va oferi o lună de iCloud Premium gratuit grecilor, iar în această perioadă nu va încerca să taxeze cardurile de credit ale utilizatorilor. Tot compania americană a ţinut să menţioneze că acest act de binefacere va fi unic, iar după expirarea celor 30 de zile, abonaţii vor trece la abonamentul gratuit.

Nu putem decât să sperăm că situaţia economică a Greciei se va clarifica în următoarea lună, altfel vor avea de suferit foarte multe industrii care activează în teritoriu.

Citește și: