Dell pregăteşte cea mai versatilă tabletă cu Windows

Dell pregăteşte cea mai versatilă tabletă cu Windows

Într-o perioadă în care din în ce mai multe tablete încearcă să vă înlocuiască clasicul laptop, Dell ar putea să aibă soluția ideală.

După ce Microsoft a dat tonul acestei clase de dispozitive hibride care sunt în primul rând tablete şi, în caz de nevoie, laptopuri, companii precum Apple și Google au anunțat, pe o rețetă similară, iPad Pro şi Pixel C. Având în vedere că folosesc sisteme de operare diferite, nu concurează neapărat pe aceeași piață, dar o iminentă creație a celor de la Dell s-ar putea să trezească invidia inginerilor din Redmond.

Noul Dell XPS 12, care se va lansa în următoarele săptămâni, a ajuns deja pe internet în imaginii, iar specificațiile și designul sunt foarte atrăgătoare. Tableta are 12,5 inci în diagonală, dar se va comercializa împreună cu un dock format dintr-o tastatură veritabilă de laptop şi un touchpad încăpător. Carcasa sa va fi realizată dintr-un aliaj de magneziu pentru greautate scăzută şi rezistență.

dell xps 12

Rezoluţia pentru 12 inci s-ar putea să fie o premieră, deşi nu aş băga mâna în foc. În funcţie de buget, veţi putea achiziţiona acest gadget cu un panou IGZO 4K – 3840 x 2160 pixeli sau Full HD 1080p, cu 400 niţi putere luminoasă. Partea de procesare va fi asigurată de SoC-ul Intel Core M Skylake în combinaţie cu 4 sau 8 GB RAM, identic cu cel pe care îl găsiţi în cel mai recent MacBook de 12 inci. Pe lângă un slot de card, la interior, stocarea va veni sub forma unui SSD de tip M2., de asemenea, proporţional cu valoarea investită.

Pe partea din faţă şi din spate, XPS 12 va avea două camere, de 8, respectivi 5 megapixeli. Conectica se pare că nu va implica porturi USB clasice, ci două porturi Thunderbolt 3 de forma unor USB-uri Type C. Greutatea sa totală va fi de 790 de grame. Dell XPS 12 ar urma să fie lansat luna aceasta în cadrul conferinţei Dell World 2015 ce va avea loc în Austin, Texas. Tot atunci vom afla şi preţul de achiziţie.

FOTO WinFuture.de

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: