11 iul. 2013 | 14:00

Hibridul Dell XPS 12 beneficiaza de un upgrade la Haswell

ACTUALITATE
Hibridul Dell XPS 12 beneficiaza de un upgrade la Haswell

Incepe sa devina inevitabila actualizarea notebook-urilor si cu procesoare Haswell, iar Dell XPS 12 cu siguranta nu e o exceptie.

dell xps 12 haswell

Intr-o perioada in care multi producatori lanseaza produse complet noi dotate cu procesoare din seria Intel Haswell, Dell isi actualizeaza un model un pic mai vechi,

Ultrabook-ul din imagine este un gadget al celor de la Dell preinstalat cu cea mai recenta versiune de Windows 8. Pretul incepe de la 1200 dolari si urca la sume semnificativ mai piperate, in functie de ce va doriti sa aveti ca dotare. Pentru ca s-a produs tranzitia la Haswell, configuratia standard implica acum un Intel Core i5-4200U, in timp ce configuratia high end contine un Core i7 – 4500U. Ca fapt divers, doar upgrade-ul de procesor va sari pretul de achizitie pana la 1400 dolari, nu mai vorbim de RAM, spatiu de stocare, etc.

Dupa cum s-au laudat si cei de la Intel in urma cu cateva luni, modelele dotate cu Haswell sunt mult mai sprintene decat cele dotate cu Ivy Bridge si mult mai eficiente energetic. Aparent, castiga pana la 2,5 ore de baterie cu un procesor de o frecventa similara, aspect care ar trebui sa aduca valoarea autonomiei specificate de producator pana la 8,5 ore departe de priza.

Cu cateva principii de constructie interesante si linii de design originale, noul Dell XPS 12 pare suficient de revolutionar incat sa merite luat in calcul daca sunteti in cautarea unui hibrid modern. Ecranul se rabateaza pentru a fi transformat cu usurinta in tableta, iar senzorul NFC va ajuta sa faceti mult mai facila partea de interactiune cu diverse periferice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele