Dell XPS 12 este noua alternativă la Surface Pro şi iPad Pro

Dell XPS 12 este noua alternativă la Surface Pro şi iPad Pro

După o perioadă în care producătorii nu au mai insistat la fel de mult pe hibride, creaţii precum Dell XPS 12, Surface Pro sau iPad Pro confirmă cererea din piaţă.

În urmă cu câteva zile, cei de la Dell au făcut un anunţ foarte interesant. Au confirmat oficial că vor începe comercializarea de tablete Surface Pro în magazinul online al companiei. Deşi la momentul respectiv decizia nu părea absurdă, în contextul în care compania americană nu avea în portofoliu produse similare, este greu de înţeles de ce ar face aşa ceva cu câteva săptămâni înainte de lansarea noului Dell XPS 12.

Cei de la Giga au publicat zilele trecute online imaginea de mai sus împreună cu câteva informaţii adiacente. Din câte se pare, ilustrat este noul Dell XPS 12. O variantă complet diferită faţă de bătrânul XPS 12, noul design este foarte similar cu cel al unui Microsoft Surface Pro. Mai recent, combinaţia dintre o tabletă, o tastatură şi un stylus s-ar putea să vă aducă aminte de iPad Pro. Şi cei de la Dell au creaţii similare pe piaţă sub forma seriei de produse Miix 700.

Partea bună, în ceea ce-i priveşte pe cei de la Dell, este că versiunea lor de tabletă hibridă ce se poate transforma rapid într-un laptop nu este nici pe departe o clonă. Aceasta va fi construită în jurul unui panou 4K de calitate foarte bună, super subţire şi cu o ramă aproape inexistentă. Prezenţa unui port Thunderbolt 3 de generaţia a treia este o altă inovaţie care nu trebuie neglijată, în contextul în care vă deschide porţile către un amalgam de periferice. O cameră de 8 megapixeli pe spate are mari şanse să încânte anumite tipuri de utilizatori. În ceea ce priveşte partea de procesare, în funcţie de buget, aşteptaţi-vă să puteţi investi într-o versiune a tabletei cu o versiune recentă de Intel Core M sau Core i.

Nu avem încă detalii legate de preţ pentru Dell XPS 12, dar ar trebui să ajungă în magazine în luna octombrie, deci nu mai aveţi mult de aşteptat.

Citește și: