De ce e atât de scump Samsung Galaxy S6 edge: Ecranul curbat mărește costul de producție

De ce e atât de scump Samsung Galaxy S6 edge: Ecranul curbat mărește costul de producție

Samsung Galaxy S6 edge este unul dintre cele mai scumpe terminale de pe piață, dar sud-coreenii investesc destul de mult în construcția dispozitivului. Totuși, suntem obișnuiți cu ideea că oricât de bun este un telefon, prețul la care îl găsim pe rafturi este mai mare decât cel de producție. 

Costul de fabricare a modelului de 64GB se ridică la 290 de dolari, incluzând părțile componente și asamblarea lor. Cea mai scumpă componentă este acel display curbat, care valorează 85 de dolari. Acest lucru nu e tocmai o surpriză, ținând cont de faptul că Samsung trebuie să încălzească dispozitivul și să îndoaie display-ul pe ambele părți. Procesorul Exynos mai adaugă aproximativ 30 de dolari la costul de producție.

Prin comparație, costul de producție al Samsung Galaxy S5 este de doar 256 de dolari. Samsung cheltuie pentru Galaxy S6 Edge considerabil mai mult decât cheltuie Apple pentru iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, potrivit TechnoBuffalo. „Partea neplăcută este că un Galaxy S6 costă mai puțin decât un iPhone 6, ca produs finit, dar costul său de fabricație este mai mare”, a declarat analistul Andrew Rassweiler pentru Re/code.

galaxy-s6-edge-teardown

Un iPhone 6 costă între 200 şi 247 de dolari, în timp ce un iPhone 6 Plus este puțin mai scump, sărind de la 216 până la 263 de dolari. Variațiile sunt bazate doar pe spațiul de stocare și pe diferențele de componente între cele două dispozitive. În Statele Unite ale Americii, iPhone 6 pornește de la un preț de 650 de dolari și urcă până la 950 de dolari pentru un iPhone 6 Plus cu stocare de 128GB. Cea mai mare parte din preț reprezintă bani pe care compania îi bagă în marketing pentru a-și promova telefoanele. Mai mult explicații despre acest caz găsești pe Playtech.

Samsung Galaxy S6 edge este un dispozitiv superb, cu specificații impresionante. Cu toate acestea, prețul s-ar putea să fie puțin prea mare. Pentru 100 de dolari în minus, poți opta pentru Galaxy S6, care oferă același hardware, aceleași specificații și un design aproape la fel de reușit. Un review cu cele două telefoane Samsung găsești pe Playtech aici.

 

Citește și: