De ce atacă Anonymous site-urile din Turcia

De ce atacă Anonymous site-urile din Turcia

Hacktiviștii de la Anonymous au revendicat o mare parte din atacurile recente asupra site-urilor din Turcia.

Din ce în ce mai multe servicii de informații observă problemele care există la granițele Turciei cu Siria și Iran. În prezent, unele țări chiar condamnă guvernul turc pentru faptul că nu au făcut multe lucruri pentru a limita activitatea grupării teroriste ISIS. Se pare că hackerii de la Anonymous au observat și ei acest lucru, concentrându-se în ultimul asupra site-urilor din țara respectivă.

Astfel, numeroase site-uri extrem de importante, precum cele ale băncilor sau ale organizațiilor guvernamentale au fost vizate de atacuri în ultimul. Nu mai puțin de 400.000 de site-uri ar fi fost blocate din cauza faptului că liderii Turci ar fi ignorat activitățile ISIS care se desfășoară la granița lor. Desigur, au fost unii care au sugerat chiar că Rusia s-ar afla în spatele unora dintre aceste atacuri. Ele ar veni drept răspuns la incidentul din urmă cu câteva săptămâni, în care un bombardier rusesc a fost doborât de un avion de luptă al turcilor.

Anonymous a publicat de curând un chiar și un colind numit ”NSA is coming to town”. Grupul de hacktiviști Anonymous a decis, astfel, să ironizeze omniprezența National Security Agency în lume, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.