De Black Friday 2015 v-ați făcut cumpărăturile de pe iPhone

De Black Friday 2015 v-ați făcut cumpărăturile de pe iPhone

Începem să ne folosim gadgeturile mobile la foarte multe activități, iar de Black Friday 2015 se pare că le-am folosit pentru cumpărături mai mult decât în anii trecuți.

La doar câteva zile după finalizarea vânzărilor de Black Friday, au început să apară primele statistici, iar multe dintre ele sunt foarte interesante. Dacă aveți o fascinație pentru acest domeniu, cei de la Custora’s E-Commerce Pulse au publicat un studiu care s-ar putea să vă uimească.

În 2015, modul în care facem cumpărături variază enorm față de anii trecuți. În loc să ne deplasăm până la magazinul din colț, ne putem folosi telefonul mobil sau desktop-ul de acasă pentru a finaliza o comandă online pentru gamă foarte variată de produse. Niciodată nu este mai evidentă această schimbare de trend decât de Black Friday.

Studiul publicat zilele trecute de cei de la Custora a scos la iveală faptul că iDevice-urile au fost gadgeturile preferate de internauți pentru realizarea de cumpărături pe perioada Black Friday 2015. Din totalul achizițiilor făcute de pe mobil, 78,3% au fost finalizate folosind un iPhone sau iPad. Posesorii de Android s-au poziționat pe locul doi în același clasament cu doar 21,5 procente.

Dacă este să privim la scară largă evoluția acestui trend în shopping, Custora E-Commerce Plus ne mai ajută să înțelegem câteva lucruri. Per ansamblu, cei mai mulți dintre noi se simt mai în siguranță atunci când cumpără ceva de pe internet folosind un laptop sau desktop. Deși s-a înregistrat o creștere de la 34,3 procente în 2014 la 39,3 procente în 2015 pentru achizițiile de pe smartphone-uri sau tablete, restul până la 100% este rezervat utilizatorilor de PC sau Mac.

Cu alte cuvinte, vor mai trece 3-4 ani până când majoritatea cumpărăturilor se vor încheia de pe telefon. În contextul în care comandăm un taxi, facem rezervări la film sau cumpărăm un bilet pentru un mijloc de transport în comun de pe telefon, nu ar trebui să mai dureze foarte mult până vom folos același dispozitiv pentru a cumpără pâine.