10 dec. 2015 | 14:00

De acum înainte Uber și Cortana vor merge împreună pe Windows 10

ACTUALITATE
De acum înainte Uber și Cortana vor merge împreună pe Windows 10

Momentan singura metodă de a intereacționa cu Uber este să apuci telefonul și să începi să cauți mașini valabile în zona ta prin intermediul aplicației dedicate. Dacă folosești Windows Phone însă, vei putea, în curând, comanda vocal o mașină cu ajutorul Cortana fără să mai fie nevoie să atingi mobilul, tableta sau chiar PC-ul.

Uber vine acum cu o platformă universală pentru toate dispozitivele Microsoft și va permite comandarea mașinilor Uber pe orice aparat cu un Windows 10 instalat. Vă veți întreba, poate, cum poți să comanzi mașini Uber de pe PC cu ajutorul Cortana? Pai dacă aveți un microfon instalat la calculator, Cortana va merge exact ca pe un mobil, comanda va fi dată pe internet și în câteva minute mașina va fi la ușă.

E bine de reținut totuși că la fiecare comandă, inclusiv cele de pe PC, Uber vă va cere să includeți un număr de telefon în aplicația de desktop ca apoi să puteți încheia călătoria tot în interiorul Windows 10.

Experiența utilizatorilor se schimbă puțin de asemenea. De exemplu noua comandă ”Hey Cortana, get me an Uber la Piața Unirii”, să zicem, va lăsa utilizatorii să vadă când și unde e mașina fără să aibă nevoie să deschidă aplicația. În plus, deși nu suntem siguri că funcționează și în România, Uber oferă curse gratuite în valoare de 20 de dolari dacă utilizatorii folosesc codul MSFTWIN10 în tabul de promoții din aplicație.

Tot ce trebuie să faceți acum e să vă apucați să descărcați aplicația de Uber, să mutați regiunea din Windows Phone pe America iar în final să descărcați Cortana. Apoi într-o romângleză perfectă puteți comanda vocal mașini Uber de fiecare dată când aveți nevoie.