Cortana se lansează în mod oficial pe iOS și Android

Cortana se lansează în mod oficial pe iOS și Android

După ce a fost testată în variantă beta pe iPhone, serviciul de asistență Cortana de la Microsoft se lansează până la urmă pe sistemele de operare Android și iOS.

Tot ce trebuie să faci este să descarci chiar acum aplicația Cortana din magazinele online ale fiecărui sistem de operare. Cortana va veni, de asemenea, pe Cyanogen OS de pe OnePlus One în acest decembrie cu update-ul sistemului de operare Cyanogen 12.1.1.

Deși venirea Cortanei pe toate sistemele de operare pentru mobile din lume va fi o surpriză placută pentru mulți, în afară de câteva funcționalități de bază, nici o variantă de Cortana nu va fi la fel. Utilizatorii aplicației de la Microsoft vor putea să monitorizeze memento-urile din calendar și vor putea pune întrebări manual Cortanei pe toate sistemele de operare. În rest fiecare versiune va fi diferită.

De exemplu, utilizatorii de Android vor putea folosi comanda ”Hey Cortana” pentru a pune întrebări atunci când sunt în home screen și de asemenea vor putea trimite notificări către PC-ul lor ce trebuie să aibă Windows 10 instalat.

Utilizatorii iPhone, din păcate, nu vor avea opțiunea ”Hey Cortana” pentru că Apple a decis să nu deschidă sistemul de operare într-atât să accepte această comandă verbală.

Probabil că sistemul de operare care va semăna cel mai tare cu aplicația Cortana de pe Windows Phone este, evident, Cyanogen, unde utilizatorii vor putea comanda Cortanei să închidă și să deschidă aplicații, să se bucure de asistentul virtual în legătură cu redarea de filme sau melodii, sau chiar să închidă sau să pună pe ”sleep” telefonul.

Din păcate, așa cum Windows ne-a obișnuit deja, aplicația Cortana pentru Android și iPhone va deveni valabilă doar în America și China. Cum suntem în România, tot ce îți trebuie e un Windows Phone, iar ca să activezi Cortana trebuie doar să schimbi regiunea pe America.

Etichete: