Dacă ți-a plăcut ”Skyfall”, atunci ”Blade Runner” va fi pe gustul tău

Dacă ți-a plăcut ”Skyfall”, atunci ”Blade Runner” va fi pe gustul tău

Noul film ”Blade Runner” îl va avea în echipă pe unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din industrie, iar „Skyfall” e doar unul dintre filmele care l-au consacrat.

Filmările pentru următorul ”Blade Runner” vor începe abia în anul 2016, iar fanii speră să îl vadă din nou pe Harrison Ford în rolul lui Rick Deckard. Până atunci, însă, fanii filmului regizat de Ridley Scott în anul 1982 vor trebui să se mulțumească cu vestea că unul dintre cei mai buni directori de imagine din întreaga industrie va fi implicat în proiect. Roger Deakins a mai colaborat în trecut cu regizorul Denis Villeneuve pentru alte două pelicule.

Deakins, așa cum scrie și Verge, are un portofoliu de invidiat, fiind director de imagine pentru unele dintre cele mai apreciate filme lansate vreodată. Printre acestea se numără ”The Shawshank Redemption”, ”No Country for Old Men”, ”Skyfall” și ”A Beautiful Mind”. Pe scurt, directorul de imagine este cel care decide aranjarea luminilor, mișcarea camerei, expunerea și încadrarea. Printre altele, Deakins este recunoscut și pentru faptul că a adoptat camerele foto digitale înaintea multora, fără a sacrifica din calitatea imaginii.

Până la viitorul „Blade Runner”, iată cea mai bună scenă din precedentul

Blade Runner, deși este extrem de apreciat de unii oameni, nu se poate ridica la nivelul de popularitate al altor filme cu Harrison Ford, precum Indiana Jones și Star Wars. Mai mult decât atât, încă nu se știe sigur dacă Ford va alege să colaboreze cu regizorul Denis Villeneuve. Problemele cu care se confruntă acesta sunt numeroase, iar așteptările sunt foarte mari. Din păcate, mai avem de așteptat cel puțin doi ani până când vom putea vedea rezultatele finale.

 

Citește și: