13 aug. 2015 | 14:00

Dacă nu știi ce poți face cu telefonul tău, te învață Google

ACTUALITATE
Dacă nu știi ce poți face cu telefonul tău, te învață Google

Google crede că nu știi ce potențial are telefonul tău, așa că a construit o platformă unde să vezi cât de puternic și de versatil e Android. Așa debutează Android Experiments, o serie de proiecte care te-ar putea ajuta sau face curios.

În 2009, Google lansa Chrome Experiments ca să le arate oamenilor cât de puternic este browser-ul său. Ca acea, și Android Experiments este o platformă dedicată mai ales programatorilor care pot folosi uneltele pe care le au la dispoziție pentru a crea proiecte interesante. Apoi, acestea se pot transforma în aplicații publicate în magazinul Play și pe care le poți încerca și tu.

Dacă ești programator și vrei să publici un proiect pe Android Experiments, trebuie să știi că toate sunt open source și trebuie să funcționeze pe dispozitive cu Android 4.4 KitKat sau mai nou. Conform Google, vrea astfel să exploreze ce se poate face cu astfel de dispozitive la scară mică, dar și la scară mare. Toate proiectele înscrise pe platforme vor fi acceptate sau respinse de un inginer Google.

Aplicațiile pot fi create atât pentru telefoane și tablete, cât și pentru ceasuri inteligente. IOIO Plotter este unul dintre proiectele interesante. Telefonul este conectat prin doi scripeți la un creion care reproduce o caricatură digitală într-una reală. Sau poți încerca Kintsukuroi prin care încerci să repari, digital, diverse obiecte sparte. Dacă ai ceas cu Android Wear, poți încerca Time Mesh, o aplicație care îți arată ora ca pe o pânză gata să se rupă.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele