08 ian. 2015 | 08:30

În curând vei putea cumpăra Nokia N1, prima tabletă cu Android a finlandezilor

ACTUALITATE
În curând vei putea cumpăra Nokia N1, prima tabletă cu Android a finlandezilor

Anunţată în urmă cu câteva luni de către cei de la Nokia, tableta cu Android este în sfârşit disponibilă pentru achiziţie.

După vânzarea celei mai mari părţi din către cei de la Microsoft, nimeni nu mai credea că respectiva companie finlandeză va mai anunţa vreodată un smartphone, o tabletă sau orice alt gadget. Nokia N1, tableta anunţată în urmă cu câteva luni, a desfiinţat complet acest mit, fără a încălca în vreun fel contractul cu gigantul din Redmond. Nu de alta, dar deşi tableta din imaginea de mai sus este gândită integral de Nokia, ei nu se ocupă deloc de producţie, această parte a ecuaţiei căzând în mâinile celor de la Foxconn.

Are un design de invidiat şi un preţ de aproximativ 250 de dolari. Chiar dacă este disponibilă momentan doar în China, în funcţie de recepţia din piaţa asiatică, în scurt timp va putea fi cumpărată şi din Europa sau Statele Unite ale Americii. În ceea ce priveşte partea hardware a tabletei, un ochi neantrenat ar confunda-o fără probleme cu un iPad mini. Este construită în jurul unui panou de 7,9 inci cu o rezoluţie de 1536 x 2048 de pixeli. Partea de procesare este asigurată de un procesor Intel Atom Z3580 quad core tactat la 2,3 GHz cu suport pentru 64 de biţi şi 2GB de memorie RAM. Deşi va rula cea mai recentă versiune de Android, 5.0 Lollipop, interfaţa standard va fi mascată de Z Launcher, o aplicaţie a celor de la Nokia pe care o puteţi experimenta şi voi pe smartphone-ul vostru cu platforma celor de la Google.

În ceea ce priveşte experienţa de utilizare, merită să aveţi în vedere prezenţa nativă a magazinului Play Store, oferindu-vă practic acces la întreaga librărie de aplicaţii de Android disponibilă la această oră. Această particularitate vine în contrast cu telefoanele Nokia X care, deşi rulează o versiune modificată de Android, includ un magazin de aplicaţii special, diferit de Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele