Cum vezi lumea în care trăim după 44 de ani în închisoare

Otis Johnson a petrecut 44 de ani în închisoare, iar lumea pe care a găsit-o când a ieșit din închisoare a fost cel puțin ciudată din cauza tehnologiei.

În jurul vârstei de 30 de ani, ironizezi o persoană de 15 – 20 de ani pentru că nu a experimentat internetul prin dial-up, nu știe cum era să mergi 10-15 minute pe jos ca să dai un telefon și nu s-a jucat șotron. Dacă într-un interval atât de mic de timp, diferențele sunt atât de semnificative, cum crezi că ai vedea lumea tehnologizată în care trăim după 44 de ani petrecuți în închisoare?

Răspunsul la această întrebarea vine în interviul de câteva minute de mai sus cu Otis Johnson, un bărbat în vârstă de 69 de ani care abia a ieșit din închisoare. Acesta tocmai a executat o sentință de 44 de ani. Având în vedere că a intrat la 25 de ani în pușcărie, în 1970, atunci erau alte timpuri, iar tehnologia omniprezentă la ora actuală nu era nici pe departe atât de evidentă.

În prima sa interacțiune cu lumea reală, Otis Johnson a fost uimit de cele mai simple lucruri, începând cu panouri publicitare retroiluminate și terminând cu persoane care vorbesc la handsfree pe stradă. Dacă e să fim sinceri, în continuare sunt un pic ciudați cei care vorbesc la handsfree și dau din mâini pe stradă, dar acesta este un caz particular. La fel de ciudat a fost ca bătrânul să vadă oameni cu privirea fixată în ecranul telefonul mergând pe stradă fără să se uite pe unde calcă.

Cu ,,chestiile alea în urechi”, oamenii par că vorbesc singur, a afirmat Otis. Asocierea naturală pe care a făcut-o este cu agenții CIA din anii ’60 și ’70. Pentru că doar spionii aveau acces la astfel de tehnologii futuriste la momentul respectiv, i s-a părut că foarte mulți oameni pe care i-a întâlnit acum pe stradă erau de asemenea spioni.

Alexandru Puiu
06:25 26.11.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video