Mai mulți jucători de Starcraft 2 au ajuns la închisoare în urma meciurilor trucate

Mai mulți jucători de Starcraft 2 au ajuns la închisoare în urma meciurilor trucate

Mai mulți gameri din Coreea au ajuns la închisoare în urma meciurilor trucate.

În mod normal, când auzim de meciuri trucate, primul sport la care ne gândim este fotbalul. Acum putem vedea, însă, că această practică a ajuns și în rândul pasionaților de jocuri online. După cum scrie site-ul Kotaku, mai mulți gameri din Coreea de Sud au ajuns la închisoare, fiind acuzați de organizare unor meciuri trucate. Astfel, nu mai puțin de douăsprezece persoane au fost arestate în din cauza din cauza meciurilor planificate și a pariurilor ilegale în Starcraft 2.

Din câte se pare, mai multe dintre persoanele acuzate fac parte dintr-o echipă denumită PRIME. Nu numai gamerii au fost vizați, însă, ci și ăersoanele cu care aceștia au colaborat atunci când au îndeplinit diversele activități ilegale. Broker și diverși sponsori au fost și ei arestați. Unul dintre brokeri este un fost programator și jurnalist din domeniul sporturilor online, iar printre sponsori se aflau și doi foști mafioți. Aceștia din urmă au furnizat banii necesari pentru ca unele pariuri să fie efectuate pe site-uri ilegale.

Investigația autorităților coreene a scos la iveală faptul că cel puțin cinci meciuri desfășurate pe parcursul acestui an au fost trucate, cei implicați primind în schimb sume cuprinse între 4.000 și 17.000 de dolari. Brokerii și pariorii, în schimb, ar fi câștigate sume cuprinse între 26.000 și 35.000 de dolari. Asociația de e-sports din Coreea de Sud a anunțat că toți cei acuzați, pe lângă faptul că nu vor mai avea dreptul de a participa, vor fi acționați în instanță datorită prejudiciului de imagine adus sporturilor online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: