Ce trebuie să ştiţi despre jocurile de Xbox One care vor rula pe Windows 10

Ce trebuie să ştiţi despre jocurile de Xbox One  care vor rula pe Windows 10

După lungi speculaţii pe marginea acestui subiect şi câteva informaţii oficiale, Microsoft a confirmat că vă puteţi juca titluri de

a devenit din ce în ce mai relevant în secolul 21, deoarece vă oferă o experienţă de gaming de o calitate impresionantă pe o configuraţie hardware care în alte condiţii nu ar putea genera detalii grafice realiste.

La intervale scurte de timp, au oferit sisteme de streaming pentru jocuri cei de la Sony, Steam sau Nvidia. A venit momentul ca cei de la Microsoft să facă ceva similar.

Vehiculat de mult timp, Microsoft a anunţat primul beta public pentru propriul sistem de streaming al titlurilor de pe Xbox One pe Windows 10. În contextul în care momentan vorbim doar de compatibilitatea cu versiunea Technical Preview de Windows 10, este foarte probabil că experienţa să nu fie una dintre cele mai line.

Trecând însă peste lucrurile care pot să meargă prost, această implementarea într-un mediu restrâns este cea mai potrivită pentru depistarea şi remedierea de eventuale probleme.

Iniţial s-a crezut că va fi vorba doar de streaming de jocuri. În cadrul conferinţei Microsoft de la E3 2015 ni s-a confirmat însă ca întreaga interfaţă de pe Xbox One vă va fi transpusă pe PC-ul cu Windows 10.

Astfel, veţi putea face pe PC, tot ce puteţi face pe Xbox, cu excepţia streaming-ului de filme, muzică sau orice alt conţinut digital protejat prin DRM. În altă ordine de idei însă, tot ce vă jucaţi acum pe Xbox One va putea fi jucat pe un sistem sau tabletă cu Windows 10.

Nu trebuie decât să fiţi abonaţi la Xbox Gold şi să folosiţi acelaşi cont pe PC şi consolă. Ca bonus, va exista şi posibilitatea gaming-ului în multiplayer fără split screen, când un jucător va fi pe PC şi unul în faţa televizorului.

Pe partea de interacţiune cu jocurile voastre favorite, chiar dacă le veţi juca pe PC, veţi avea neapărată nevoie de un controller de Xbox One. Nu există altă soluţie, iar un mouse şi o tastatură sunt complet inutile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: