18 ian. 2015 | 14:53

Cum se vedeau anii 2000 în 1900: Trebuia să avem orașe cu acoperiș și expediții la Polul Nord

ACTUALITATE
Cum se vedeau anii 2000 în 1900: Trebuia să avem orașe cu acoperiș și expediții la Polul Nord

Oamenii au încercat mereu să-și prevadă viitorul și deși mai mereu au dat-o în bară, creații de acest fel au tot fost făcute. Cele mai interesante sunt unele de la 1900 în care oamenii încercau să își imagineze ce vom avea în anii 2000.

La începutul poate celui mai prolific secol cunoscut până acum de omenire, Hildebrand, o companie producătoare de ciocolată din Germania, a creat câteva cărți poștale cu invențiile de peste 100 de ani. Astfel, în acești ani în care ne regăsim ar trebui să avem șine de tren peste ocean sau mare, să avem acoperișuri peste orașe și să putem merge pe apă.

Hildebrand nu a fost chiar Isaac Asimov cu încercările sale de a-și imagina viitorul. Nu avem mai nimic din ceea ce oamenii și-au imaginat, deși în Statele Unite ale Americii este o reală modă cu casa pe care ți-o poți muta, dar este interesant de văzut ce credeau, dar mai ales ce își doreau să aibă viitorul oamenii de la 1900.

Vei regăsi în galeria foto de mai jos scannere cu raze X pentru poliție, acoperiș pentru oraș, mașini pentru controlul vremii, dar și ceea ce avea să devină cinematograful din prezent: teatrul la distanță. De asemenea, oamenii voiau să exploreze mai mult Polul Nord, dovadă că au considerat că noi o vom face destul de ușor în anii 2000 (via All That is Interesting).

Pentru predicții ceva mai bune, îți recomand acest articol despre ceea ce Isaac Asimov scria în 1964 despre 2014. „Roboţii nu vor nici prea buni, nici prea populari până în 2014, dar ei vor exista. Dacă maşinile de calcul sunt atât de inteligente astăzi (n.r.: cu referire la computerele IBM care traduceau din rusă în engleză), atunci ce nu s-ar putea face în 50 de ani? Vor fi astfel de computere, mult mai mici, care vor deveni «creier» pentru roboţi“, scria Isaac Asimov în articolul pentru NYTimes cu referire la dezvoltarea roboţilor. „Creiere“ mici avem deja în fiecare smartphone folosit.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele