Cum scapi de jailbreak fără să-ţi restaurezi iPhone-ul

Cum scapi de jailbreak fără să-ţi restaurezi iPhone-ul

O nouă unealtă disponibilă în Cydia, cu numele Impactor, vă permite să scăpaţi de jailbreak fără să vă reinstalaţi sistemul de operare pe iPhone.

Indiferent dacă vreţi să vă vindeţi iPhone-ul sau să-l întoarceţi în garanţie, este foarte important ca acesta să nu aibă jailbreak pe el. Ideal ar fi să nu mai aveţi nici un fel de informaţii personale pe el înainte de a-l comercializa, dar cel mai important este să nu aibă Cydia. Respectiva aplicaţie creată de un dezvoltator cu numele Saurik vă deschide porţile către un amalgam de unelte şi artificii estetice ce nu au fost aprobate de Apple în AppStore.

Până de curând, soluţia pentru a scăpa de jailbreak implica reinstalarea completă a sistemului de operare, aducerea acestuia la setările de fabrică. În teorie, v-aţi fi putut face un backup şi ulterior un restore la informaţii, dar întreaga procedură era destul de laborioasă, iar riscurile de a pierde informaţii într-un mod iremediabil erau semnificative.

Soluţia la această problemă vine de la acelaşi Saurik sub forma unei aplicaţii descărcabile gratuit din Cydia. Poartă numele Impactor şi e menită să vă scape de jailbreak, păstrându-vă aceeaşi versiune de firmware instalată pe aparat. În practică, Impactor vă descărcă din nou toate fişierele modificare sau şterse de pe iDevice în formatul lor original de pe serverele Apple. Procesul care are loc este unul foarte complex şi implică tranziţia mai multor fişiere din partiţia de system a aparatului pe partiţia pentru utilizator şi înapoi.

În contextul în care o astfel de aplicaţie vă face viaţa mai uşoară, ar fi păcate să nu o aveţi în vedere. Dacă sunteţi curioşi de fiabilitatea procesului, căutaţi Impactor în Cydia pe iPhone-ul sau iPad-ul vostru.

Citește și:
Etichete: