Cum să distrugi o dronă folosind un controller de Xbox 360

Cum să distrugi o dronă folosind un controller de Xbox 360

Dronele joacă un rol din ce în ce mai important în războaiele moderne, așa că nu este de mirare că giganți precum Boeing dezvoltă noi moduri pentru a le doborî de pe cer.

Dispozitivul celor de la Boeing, „Compact Laser Weapon System” folosește unde radar pentru a detecta potențialii inamici, pe care îi distruge prin incendiere. Acesta încape în patru cutii de dimensiunile unor serviete și se poate monta pe un trepied. Arată ca o cameră gigantică și, cel mai interesant, se manevrează cu ajutorul unui controller de Xbox 360.

Atunci când ești aproape de a avea ținta în cadru, sistemul poate să preia frâiele și să optimizeze localizarea, pentru a nimici drona din prima încercare. Cei de la Wired declară că într-o demonstrație ținută de cei de la Boeing, a durat doar două secunde, la putere maximă, pentru ca laserul să încingă drona până să ia foc.

„E ca și cum ai pune un aparat de sudură pe o țintă care se află la sute de metri depărtare. Odată pornit laserul, durează aproximativ cincisprezece secunde până ce dronele sunt dezactivate”, a declarat Isaac Neal, inginer la Boeing.

Nu este cea mai puternică armă din arsenalul celor de la Boeing. Ideea este însă ca un operator să o folosească pentru a arde un obiect de mărimi reduse. În teorie, asta ar fi de ajuns pentru a găsi posesorul dronei, sau doar să o prăbușească fără distrugerea tuturor părților interne. Asta pentru a putea fi localizată și pentru a afla cine o pilota.

Un alt avantaj ar fi că „muniția” acesteia este nelimitată. Față de rachete, care au o cantitate finită de muniție, laserul poate fi utiliat atâta timp cât este conectat la o sursă de curent. Poate fi acumulat de o priză de 220 de volți, un generator, sau o baterie externă.

Dacă ești intrigat de invenția celor de la Boeing, urmărește filmulețul pentru a vedea laserul în acțiune.

Etichete: