A apărut drona care îţi fură datele de la distanţă

A apărut drona care îţi fură datele de la distanţă

Se pare că o dronă performantă nu poate fi folosită doar pentru filmări de calitate ci şi pentru hacking de la distanţă şi furt de date.

Dacă lucraţi într-o companie în care securitatea datelor voastre este foarte importantă, e vital să aflaţi de existenţa unei noi drone. Aceasta din urmă profită de vulnerabilităţile din reţeaua voastră wireless şi, cu toate că se află la câteva zeci de metri în aer, vă poate fura datele din reţea sau de pe sistemul vostru.

Pentru a îndeplini aceste sarcini complexe fără prea mult stres, drona Aerial Assault a incorporat o placă de dezvoltare Raspberry Pi prin intermediul căreia rulează o versiune recentă de Kali Linux. Dacă denumirea vă este străină, Kali Linux este o distribuţie UNIX creată special pentru teste de penetrare a reţelor. Mai mult decât atât, dacă vă pricepeţi un pic la securitatea sistemelor şi hacking, vă veţi bucura să aflaţi că toată partea de software folosită de Aerial Assault este open source şi poate fi modificată cu uşurinţă sau poate fi actualizată destul de des.

Odată ajunsă în aer, această dronă inteligentă poate exploata vulnerabilităţile din reţea, vă poate accesa dispozitivele nesigure, vă poate fura datele şi le poate stoca pe memoria internă sau le poate trimite pe calea aerului pilotului. Pentru că integrează un modul GPS performant, drona poate fi controlată de la distanţe destul de mari.

În teorie, această dronă este menită pentru teste şi experimente de securitate. Din păcate, având în vedere nivelul de uşuinţă cu care poate fi achiziţionată, s-ar putea să nu reprezinte un filtru foarte bun pentru a ajunge în mâinile celor cu intenţii rele. Dacă sunteţi interesaţi, pe Wall of Sheep va ajunge în câteva zile la doar 2.500 de dolari.

Citește și: