Cum a reacționat Internetul după crimele din Paris: Je suis Charlie, cele mai puternice imagini

Cum a reacționat Internetul după crimele din Paris: Je suis Charlie, cele mai puternice imagini

Atacul armat din Paris, Franța, a lăsat în urmă 12 cadavre și o lume care caută linia între libertatea de exprimare și abuzul în numele religiei și credinței. Oamenii, mai mult sau mai puțin influenți, și-au arătat pe Internet susținerea față de atacul din Franța.

Jurnaliștii și caricaritariștii din întreaga lume au reacționat în propriile redacții prin poze sau desene în care prezentau abuzul făcut în numele credinței. Unii dintre ei și-au schimbat și pozele de profil de pe Facebook, Twitter, Instagram și alte rețele sociale cu mesajul: Je suis Charlie (n.r. – Eu sunt Charlie) pe fundal negru. Atacul armat din Franța a fost asupra redactorilor publicației de satiră „Charlie Hebdo“, care a publicat în ultimii ani caricaturi cu profetul Mahomed.

Atacul a durat între 5 și 10 minute, susţin martorii, iar autorii au reuşit să fugă. Birourile „Charlie Hebdo“ aveau protecţie mai mare în ultimele săptămâni din cauza unor noi ameninţări la adresa publicaţiei, dar asta nu i-a împiedicat pe terorişti să atace.  Stéphane Charbonnier, directorul publicaţiei, care își semna caricaturile cu numele Charb, este una dintre victime. Au mai fost ucişi caricaturiştii Jean Cabut zis Cabu (76 de ani), Georges Wolinski (80 de ani) şi Bernard Verlahac zis Tignous (47 de ani), scrie „Adevărul“.

Acesta nu a fost primul atac asupra redacției și angajaților. În noiembrie 2011, sediul a fost distrus cu cocktailuri molotov, iar site-ul a fost atacat de hackeri. La acea vreme, Stéphane Charbonnier a avut o declarație care azi îi rămâne ca o premoniție. „Prefer să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi“, a spus acesta. Mai jos este o colecție de poze preluate de pe Instagram prin care oamenii își arată solidaritatea față de victimele atacului armat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: