28 mai 2015 | 07:00

Cum faci bani din grupurile de Facebook – Cum creezi grupul și mărești numărul de membri

ACTUALITATE
Cum faci bani din grupurile de Facebook - Cum creezi grupul și mărești numărul de membri

Grupurile de Facebook au devenit tot mai populare, sunt ușor de creat și de administrat, există tehnici prin care numărul de membri poate crește destul de rapid și în plus aveți variante prin care puteți monetiza publicul.

Grupurile de Facebook au început să devină din ce în ce mai populare deoarece, spre deosebire de o pagină cu „like-uri”, aici i se poate permite oricui să posteze conținut, grupul poate fi făcut secret, iar cei din afară nu pot vedea conținutul.

În continuare aveți un mic ghid despre cum puteți face un grup de Facebook, care sunt tehnicile de mărire a numărului de membri, dar și cum puteți obține chiar și bani de pe urma unui grup important și cu expunere mare. Iată și o listă cu cele mai mari grupuri de Facebook din România.

Crearea unui grup de Facebook

Crearea unui grup de Facebook este foarte simplă și se face în doar câțiva pași. În primul rând trebuie să te loghezi în contul tău de Facebook și să accesezi pagina principală.

Pe coloana din stânga, sub numele tău, paginile favorite și Apps îți apar grupurile în care ești membru și titlul „Groups”. În momentul în care treci cu mouse-ul peste numele „Groups”, în dreapta lui îți va apărea opțiunea „More” pe care trebuie să o selectezi.

Pe pagina accesată acum vei vedea grupurile în care ai funcția de administrator și grupurile în care ești membru, dacă există. În partea dreaptă sus, vei avea un buton pe care scrie „+ Create Group”.

Crearea unui grup de Facebook se face prin apăsarea acestui buton și completarea câtorva informații și setări. În primul rând completezi numele grupului pe care vrei să îl faci, apoi alegi câțiva dintre prietenii tăi pe care vrei să îi introduci în grup și alegi dacă postările din grup să fie publice sau nu.

crearea unui grup de facebook

Rolul unui admin într-un grup de Facebook

Pentru a păstra ordinea în grupul tău de Facebook este bine să întocmești un regulament minimal pe care să îl postezi chiar în cadrul grupului de la început. Odată ce grupul atinge un număr mare de membri va fi mai greu de administrat, tocmai de aceea te sfătuim să îți mai pui câțiva prieteni de încredere ca admin la grup.

Rolul unui administrator al unui grup de Facebook este să șteargă postările ce încalcă regulamentul, sunt abuzive sau încalcă termenii Facebook și să îi șteargă sau să îi blocheze din grup.

În plus, administratorii pot edita descrierea grupului și setările și pot schimba fotografia de profil.

Dacă un grup de Facebook rămâne fără administrator, toți membri vor vedea un buton pe care scrie „Make me admin”.

Dacă vrei să pui un administrator la grupul de Facebook, trebuie să intri în grup, să apeși pe „Members”, acolo poți da căutare după un anume membru al grupului, iar în dreptul numelui său ai „rotița” care îți permite două setări: să îl excluzi din grup sau să îl faci administrator.

Tehnici de mărire a numărului de membri

Grupurile de Facebook au devenit tot mai populare și se dezvoltă foarte repede și datorită ușurinței cu care se pot adăuga membri noi. Dacă grupul de Facebook este unul public, adică postările sunt vizibile pentru oricine, atunci tot ce trebuie să faci pentru a introduce pe cineva nou în grup, dacă tu ești deja membru, este să îi tastezi numele și el va fi adăugat automat.

Orice membru al unui grup, chiar dacă nu este admin, poate adăuga oameni noi în grup dacă dă click pe butonul MORE, reprezentat de trei puncte, situat chiar lângă Notification, pe pagina grupului. De acolo selectați „Add people” și tastați numele unui prieten din lista voastră pe care îl vreți în acel grup de Facebook.

Dacă sunteți administratorii unui grup de Facebook și vreți să măriți numărul de membri, încurajați cât mai mulți oameni să își introducă prietenii în grup, postând mesaje chiar pe „peretele” grupului.

Cum poți face bani din grupurile de Facebook

În funcție de profilul grupului tău de Facebook, poți face chiar bani din administrarea lui. De exemplu, în România există mai multe grupuri de Facebook în care se postează anunțuri de vâzări imobiliare gratuit, însă administratorii percep o taxă modică pentru ca un anumit anunț fie postat primul (pin to top) timp de mai multe ore sau zile, crescând șansele de a fi vizualizat de către membri grupului.

O altă metodă de monetizare a unui număr mare de membri într-un grup administrat de tine este postarea de link-uri de marketing afiliat. În funcție de partenerii site-urilor de marketing afiliat, postezi un link cu un anumit produs. Dacă unul sau mai mulți dintre membri grupului tău vor cumpăra produsul, tu primești un anumit procent din valoarea sa. Cele mai cunoscute site-uri de marketing afiliat din România sunt 2parale.ro, profitshare.ro, piatadigitala.ro.