Cum e viața în interiorul minei de Bitcoin din China [VIDEO]

Cum e viața în interiorul minei de Bitcoin din China [VIDEO]

Chiar dacă Bitcoin nu este cea mai stabilă monedă, conform parcursului din ultimul an, aceasta încă mai stârnește interesul oamenilor. Cum poți obține însă mulți bitcoini? Ei bine, începi să minezi. Iar la scară mare îți faci „fermă“ de minerit.

Oricine poate obține bitcoini, dar cu cât ai echipamente mai bune, cu atât obții mai mulți. Sunt oameni care au vrut să obțină foarte mulți, așa că și-a făcut „mine“ în care bagă energie electrică, supercomputere și ies bani digitali.

Chiar dacă se numește mină, nu coboară nimeni în subteran. Aceasta este o colecţie de calculatoare special create pentru a-şi folosi resursele şi pentru a „extrage“ bitcoini, adică să rezolve algoritmul care generează bitcoini. „Adevărul“, citând „Motherboard“, scrie despre mina din provincia chineză Liaoning, din nord-estul Chinei. Aceasta este una dintre cele şase deţinute de o firmă deţinută de patru persoane din China.

Ideea din spatele bitcoin este că va fi produs un număr limitat de bitcoini, iar până atunci poți obține noi monede doar prin folosirea computerelor. Mina din China reușește să producă 4.050 de bitcoini pe lună, echivalentul a 1,5 milioane de dolari. Totuși, în urmă cu peste un an moneda avea o valoare de 1.200 de dolari, iar câștigul era, implicit, mult mai mare.

Mina chineză reprezenta 3% (în octombrie 2014) din potenţialul actual din reţeaua Bitcoin. După ce creează bitcoini, chinezii îi pun pe piaţă prin diverse burse online. De acolo, oamenii încep să îi tranzacționeze, cumpără sau plătesc bunuri și servicii, și rețeaua este alimentată cu bani. Ca să ajungă să producă atât, chinezii folosesc circa 3.000 de computere speciale.

Citește și: