28 oct. 2013 | 15:40

FBI captureaza echivalentul a 28 milioane de dolari in moneda virtuala Bitcoin

ACTUALITATE
FBI captureaza echivalentul a 28 milioane de dolari in moneda virtuala Bitcoin

FBI a realizat cea mai mare captura de moneda virtuala de pana acum, 144,336 Bitcoin, echivalentul a 28 milioane de dolari.

bitcoin

Estimarea este facuta pentru valoarea actuala, avand in vedere ca si moneda virtuala Bitcoin isi modifica mereu cursul, in functie de realitate. Captura virtuala face parte dintr-un depozit, virtual, ce apartine de magazinul online de aplicatii, Silk Road. Monedele virtuale apartineau se pare lui Drad Pirate Robert, aliasul lui Ross Ulbricht in cadrul acestui magazin online. In cei doi ani de operatiune a site-ului, se estimeaza ca au fost tranzactionati aproximativ 1,2 miliarde de dolari in moneda Bitcoin, iar Silk Road a taxat intre 8% si 15% procente din acesti bani.

Se spune ca FBI a capturat cateva sute de mii de Bitcoin dupa inchiderea magazinului online, care era de fapt o fatada pentru transformarea acestei monede virtuale in bani reali. Din pacate sau din fericire, depinde din ce perspectiva privim, FBI nu poate folosi acesti bani pentru ca nu detine parola criptata pentru a ii accesa. Averea personala a lui Ulbricht de aproape 80 milioane de dolari ramane asadar inaccesibila, protejand conceptul de Bitcoin de la interventia autoritatilor, cel putin pana acum.

Ca referinta, un Bitcoin are o valoare de aproape 200 de dolari reali si are aceleasi proprietati ca banii reali in mediul online. De asemenea, poate fi convertit si depus pe un card bancar.