22 iul. 2014 | 18:20

Xiaomi Mi4, comparat cu cele mai bune modele de la HTC, LG sau Samsung. A cucerit China piața?

ACTUALITATE
Xiaomi Mi4, comparat cu cele mai bune modele de la HTC, LG sau Samsung. A cucerit China piața?

Xiaomi și-a prezentat cel mai bun telefon. Mi4 se pune „umăr la umăr“ cu cele mai bune telefoane de anul acesta și, pe alocuri, s-ar putea să câștige. Să vedem cum se poziționează Xiaomi Mi4 pe lângă HTC One (M8), Galaxy S5, LG G3 sau Xperia Z2.

xiaomi mi4

Xiaomi Mi4 a fost lansat într-un stil similar Apple, iar acest flagship al companiei ar trebui să o scoată din China și s-o facă o companie globală, după ce Mi3 a fost o deschidere spre această lume. În primul rând, Xiaomi Mi4 e promovat drept un dispozitiv premium, dar la un preț mult mai mic decât al alternativelor de la LG, Samsung sau HTC.

La nivelul caracteristicilor tehnice, are un ecran de 5 inci full HD, un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee, fiecare la 2,5 Ghz, 3GB de memorie RAM, stocare în 16 sau 64GB și o baterie destul de mare, la 3.080 mAh. Potrivit reprezentanților Xiaomi, citați de PhoneArena, telefonul ar avea o autonomie de o zi jumătate. Telefonul are și încărcare rapidă, astfel că într-o oră se poate încărca în proporție de 60%.

Xiaomi MI4 – o bucată de oțel cu suflet chinezesc [VIDEO]

Mai are o cameră de 13 megapixeli care filmează 4K, iar cea frontală are 8 megapixeli pentru cele mai bune selfie-uri. Mi4 rulează Android 4.4.2 KitKat cu interfața MIUI. În final, Xiaomi Mi4 va costa 320 dolari (pentru 16GB) și 400 de dolari (pentru 64GB) – maximum 1.400 de lei.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Xiaomi Mi4/”/]

Care sunt principalii rivali pentru Xiaomi Mi4?

Îi voi lua în ordinea prețului, deoarece caracteristicile tehnice sunt similare. În primul rând, e Oppo Find 7, cu ecran de 5,5 inci full HD, stocare în 16GB (+ suport pentru card microSD) și cu o cameră frontală de doar 5 megapixeli. Bateria este însă de 2.300 mAh, iar autonomia nu este prea bună. Actualmente, se vinde la un preț de 400 de euro, adică puțin sub 2.000 de lei. Ecranul mai mare poate fi un plus, dar autonomia e cel mai mare minus.

Urmează OnePlus One și acesta ar fi cel mai important rival, dar nu prea se găsește. De fapt, OnePlus a implementat un sistem bazat pe invitații pentru a-l cumpăra. Prețul lui este de 300 de dolari sau 350 de dolari (mai puțin de 1.500 lei), în funcție de versiune. Oferă stocare în 16 sau 64GB, iar bateria este puțin mai mare. Elimină astfel minusul de la Oppo Find 7, cu care se identifică foarte bine. De asemenea, ecranul este de 5,5 inci, față de Mi4 cu 5 inci.

În final, este LG G3, un telefon foarte bun și la un preț neașteptat de mic pentru lansare. În prezent, costă aproximativ 2.300 de lei la cele mai multe magazine online din România, este disponibil la operator, iar față de Mi4 are un ecran 2K, cea mai mare rezoluție de pe un telefon mobil. Un avantaj secundar este focalizarea laser pentru camera foto. Bateria este de 3.000 mAh, dar ecranul consumă mai mult decât un full HD.

Xiaomi Mi4, prezentat în stilul Apple

Celelalte flagship-uri rivale

Este, în primul rând, Galaxy S5, care livrează poate cel mai bun pachet. Camera este de 16 megapixeli și oferă focalizare rapidă prin detecție de fază, filmează 4K și modul HDR poate fi folosit pentru video, iar sud-coreenii au introdus modul Ultra Power Saving, care de la 10% îți extinde autonomia până la 24 de ore. Ecranul este de 5,1 inci full HD. Telefonul costă peste 2.400 de lei, la cele mai multe magazine. Marele plus este camera foto, dar încă nu aveam mostre din Mi4.

Urmează Xperia Z2 cu o cameră de 20 megapixeli, o baterie de 3.200 mAh pentru o autonomie foarte bună și ecranul este 5,2 inci tot full HD. Prețul telefonului, în România, este în jurul a 2.400 de lei cu unele magazine care îl oferă la peste 2.600 de lei. Marile avantaje sunt rezistența la apă și praf, și bateria mai mare (și ecranul mai mare). Stocarea internă se face doar în 16GB.

În final, a mai rămas HTC One (M8). În afară de designul și construcția foarte bune, altceva nu îl scoate în evidență. Autonomie medie (baterie de 2.600 mAh), cameră foto de 4 megapixeli ajutată pentru diverse efecte (refocalizare) de una secundară, iar stocarea se face în 16 sau 32GB. Prețul este de peste 2.400 de lei.

LG G3, cea mai bună alternativă la Xiaomi Mi4

Concluzie: chinezii știu unde să atace

Xiaomi Mi4 este unul dintre cele mai bune „pachete“ pe care le-a livrat vreun producător. Este compact, dotările tehnice sunt foarte bune, iar prețul este excepțional. Este noua eră în telefonia mobilă, una în care Samsung, HTC și Apple cam pierd mai ales din cauza prețului, iar primele două și din cauză că nu oferă o alternativă serioasă (chiar dacă scumpă) la aceste produse ale chinezilor.

OnePlus, Oppo și Xiaomi sunt mărci care s-au ridicat prin cele mai bune telefoane la prețuri atractive. Unui om pasionat de fotografie îi pasă de camera foto. Multora nu le pasă. Unui om pasionat de fitness, monitorizarea pulsului și de alte „artificii“ îi pasă de ce a făcut Samsung cu interfața și senzorii de pe Galaxy S5. Multora nu le pasă. În final, unor oameni le pasă de designul și construcția din metal a unor telefoane precum HTC One (M8). Multora însă le pasă de preț.

Un singur potențial minus le găsesc telefoanelor de la Oppo, Huawei, Xiaomi, OnePlus și altor companii din China: neactualizarea dispozitivelor cu ultima versiune de Android. Dacă Xiaomi, această „Apple a Chinei“, va putea livra actualizări în cel mai scurt timp, atunci sud-coreenii și taiwanezii, vechii lideri, vor avea mari probleme. Nokia a fost sus, lider mulți ani, acum nu mai e.

Citește și review-ul pe care Playtech l-a publicat pentru Xiaomi Mi3

Comparație între cele mai bune șase modele de pe piață

LG G3, Galaxy S5, HTC One

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele