29 dec. 2015 | 06:55

Cum ar fi să tragi cu tunul o cameră GoPro Hero

VIDEO
Cum ar fi să tragi cu tunul o cameră GoPro Hero

Mare este grădina internetului. Din acest motiv, e uimitor că a durat atât de mult timp ca cineva să tragă cu tunul folosind o cameră GoPro Hero în loc de ghiulea.

De-a lungul anilor am văzut în numeroase filme și animații experimente ce vizau trasul cu tunul, folosind diferite tipuri de muniție. Până și oameni au fost folosiți pe post de ghiulea într-un mediu controlat. În cazul în care vă întrebați cum ar fi să fiți aruncați dintr-o țeavă la viteză foarte mare și din motive evidente preferați să nu o faceți, există un mod prin care puteți trăi virtual respectiva experiență în totală siguranță.

Cei de la Eclectical Engineering au făcut un experiment foarte interesant zilele trecute pe care l-au capturat în detaliu folosind o cameră GoPro Hero 4 Session. Ideea este cât se poate de simplă, în locul unei ghiulele clasice, într-un tun improvizat, au plasat o cameră video de înaltă performanță Rezultatul este uimitor, exact cum v-ați fi așteptat, dar s-ar putea totuși să nu fie pe gustul tuturor. Nu de alta, dar la un moment dat camera se învârte destul de repede și s-ar putea să nu vă pice bine.

Tunul era cu aer comprimat, iar camera GoPro Hero 4 Session a fost fixată pe o ghiulea imprimată 3D. Aceasta din urmă era menită să amortizeze un pic șocul, dar din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Astfel, din momentul tragerii, sistemul de stabilizare a devenit inutil, iar dovada clară a acestei realități o puteți vedea în clipul de mai sus. În definitiv, clipul merită cu siguranță urmărit, dar dacă simțiți că amețiți, ar fi bine să fiți cu mâna pe tastatură pentru a-l închide cât mai repede.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele