Edge, noul browser Microsoft, ar putea fi mai bun decât Chrome

Edge, noul browser Microsoft, ar putea fi mai bun decât Chrome

Ne-am pierdut cu mult timp în urmă încrederea în Microsoft la capitolul browsere, dar odată cu lansarea Edge, aceasta ar putea să dea lovitura.

Cât de des aţi regretat că aţi pornit din greşeală Internet Explorer, când v-aţi fi dorit să rulaţi Google Chrome sau Mozilla Firefox. Este foarte probabil să nu vi se fi întâmplat asta prea des, dar şansele ca bătrânul browser ieşit din Redmond să se afle printre preferinţele voastre sunt infime spre inexistente.

Din fericire, prin lansarea Windows 10, Microsoft se pare că a învăţat din greşelile trecute, atât în privinţa Windows 8, cât şi Internet Explorer. Noul sistem de operare ce urmează să fie lansat pe 29 de iulie va veni la pachet cu Microsoft Edge, un browser mult mai sprinten decât creaţiile anterioare ale americanilor.

Printr-o nouă postare pe blogul Microsoft, pe lângă faptul că este lăudată echipa de dezvoltatori din spatele Edge, sunt publicate rezultatele mai multor teste comparative dintre Google Chrome şi noul browser al companiei conduse de Satya Nadella. În ceea ce priveşte randarea de conţinut JavaScript, nu există niciun fel de dubiu în privinţa liderului absolut. În WebKit Sunspider, Edge este mai sprinten cu 112% faţă Chrome, iar în Apple JetStream diferenţa scade până la 37 de procente. Partea cea mai interesantă a acestui anunţ este că până şi în Google Octane, Chrome a fost mai slab cu 11 procente.

Ca fapt divers, merită să aveţi în vedere că, deşi benchmark-urile, ca orice alte teste sintentice, sunt relevante într-o oarecare măsură, mai ales pentru facilitarea unei comparaţii, performanţa din lumea reală poate fi foarte diferită. În plus, este foarte posibil să folosiţi în continuare Chrome sau Firefox şi în Windows 10 din obişnuinţă. Până la alte teste însă, este un pic amuzantă înfrângerea Google Chrome de către Edge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: