18 aug. 2015 | 21:27

Cu ajutorul Intel, Cortana te aude mereu și te lasă să deschizi PC-ul fără să îl atingi

ACTUALITATE
Cu ajutorul Intel, Cortana te aude mereu și te lasă să deschizi PC-ul fără să îl atingi

Windows 10 va deveni, în scurt timp, cel mai popular sistem de operare creat vreodată de Microsoft. Una dintre cele mai importante noutăți introduse este asistenta virtuală Cortana, care a primit ceva mai multă putere, mulțumită tehnologiilor Intel.

În cadrul Intel Developer Forum 2015 (IDF 2015), eveniment organizat săptămâna aceasta în San Francisco, Brian Krzanich, CEO al Intel, a prezentat noua funcționalitate Wake-On-Voice. Aceasta presupune că dispozitivele care rulează Windows 10 vor putea fi trezite (în cazul în care sunt în modul Sleep sau Stand-By) fără atingerea vreunui buton, ci prin comenzi vocale.

Krzanich crede că nu are logică să putem controla vocal anumite gadgeturi, dar să trebuiască să apăsăm un buton pentru a o face. Asistenta virtuală Cortana este integrată în Windows 10 și îi poate ajuta pe utilizatori cu numeroase sarcini. În cadrul IDF 2015, s-a demonstrat cât de ușor este de scos un PC din starea de stand-by și cât de ușor se poate porni muzica imediat după.

Acest lucru este posibil mulțumită unei conexiuni permanente la cloud. Cu noua funcție Wake-On-Voice, Cortana va reacționa la cuvintele ”Hi, Cortana!”. Krzanich este de părere că între utilizator și dispozitiv trebuie să existe mereu o conversație, nu un monolog.

Tehnologia va fi disponibilă numai pe gadgeturile bazate pe noua generație de procesoare Intel Skylake. Rămâne de văzut câți oameni vor fi dispuși, totuși, să utilizeze această funcționalitate, având în vedere că Microsoft a fost în atenția presei în ultimul timp fiindcă îi monitorizează constant, prin diverse metode, pe cei care folosesc Windows 10.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64