Creatorul Silk Road, piața online cu droguri, a primit verdictul și este cea mai proastă veste

Creatorul Silk Road, piața online cu droguri, a primit verdictul și este cea mai proastă veste

Ross Ulbricht, creatorul Silk Road, a fost condamnat zilele trecute după un lung proces construit în jurul activităţilor ilegale desfăşurate de el ca fondator al acestei piețe negre.

Silk Road sau Drumul Mătăsii este cel mai popular website cu conţinut ilegal de pe internet. Prin intermediul acestuia puteţi cumpăra droguri, materiale explozibile, bombe gata făcute şi alte produse de o legalitate îndoielnică. Pentru a păstra anonimitatea internauţilor care apelează la serviciile sale, website-ul este accesibil doar din , folosind Tor. La această oră, Silk Road continuă să fie activ, dar fondatorul său Ross Ulbricht tocmai a fost condamnat.

În spatele pseudonimului , Ulbricht a fost foarte activ online în ultimii ani. Din funcţia de creator al Silk Road el a fost acuzat şi găsit vinovat de spălare de bani, trafic de narcotice şi hacking de droguri. Procurorii l-au acuzat şi de angajarea de asasini plătiţi în mai multe circumstanţe, deşi acest aspect a fost mai greu de demonstrat. În perioada respectivă, Ross Ulbricht a reuşit să strângă 18 milioane de dolari, dintre care foarte mulţi au fost în format Bicoin.

Pentru acuzele aduse, fondatorul faimosului eBay pentru criminali risca o pedeapsă minimă de 20 de ani de închisoare. Din păcate, după ce a ţinut un întreg discurs în faţa judecătoarei Katherine Forrest, sperând să mai obţină ,,o şansă de a se revanşa în lumea liberă până să se întâlnească cu creatorul”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. La pronunţarea sentinţei, procurorii l-au caracterizat ca fiind un ,,şef al unei afaceri globale digitale de trafic de droguri”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: