Programul care i-ar putea scăpa pe mulți hackeri de închisoare

Programul care i-ar putea scăpa pe mulți hackeri de închisoare

Un stick USB și un simplu program vor fi suficiente pentru a-i scăpa pe mulți hackeri de eventualele probleme cu autoritățile.

Pentru cei a căror activitate online nu este totdeauna legală, autoritățile ar putea reprezenta o problemă la un anumit moment. Fie că este vorba despre programe de tip torrent, descărcări ilegale sau orice alt fel de activitate, un laptop deschis la momentul nepotrivit ar putea însemna ani grei de închisoare. Cei de la Gizmodo au dat drept exemplu cazul lui Ross Ulbricht, cel care a fondat rețeaua de dark web ”Silk Road”.

Pentru a evita astfel de situații, unii apelează în prezent la un program denumit USBKill. Programul este cea mai nou metodă de protecție a hackerilor, iar odată activat, acesta va închide imediat calculatorul în momentul în care unul dintre porturile USB este utilizat. Astfel, ar putea fi evitate orice fel de încercări de a instala programe nedorite sau de a înlătura anumite drive-uri USB. Mai mult decât atât, un hacker ar avea nevoie doar de un USB pentru a putea închide instant calculatorul.

Pentru o siguranță sporită, hard disk-ul va trebui, totuși, criptat. Așa cum scrie și Gizmodo, USBKill nu este soluția perfectă, însă este o realizare importantă a hackerilor care ar putea avea un impact semnificativ pe viitor.

 

Citește și:
Etichete: