Silk Road Pirate acuză guvernul că i-a furat un număr mare de Bitcoins

Silk Road Pirate acuză guvernul că i-a furat un număr mare de Bitcoins

Silk Road Pirate acuză guvernul că i-a furat un număr mare de Bitcoins, mai exact 173.000 pe care le cere înapoi cu vehemență.

Silk Road Pirate acuză guvernul că i-a furat un număr mare de Bitcoins

Ross Ulbricht, cunoscut și ca Silk Road Pirate, aliasul său, acuză guvernul că i-a furat 173.000 de bitcoins, acum valorand aproximativ 33 de milioane de dolari. Când a fost arestat prima dată în luna Octombrie a acestui an pentru site-ul Silk Road pe care îl conducea el a spus că nu au arestat persoana potrivită. Acum Ross Ulbricht a înaintat acte legale către Curtea Federală din Manhattan, din care rezultă drepturile lui de proprietate asupra sumei de 173.000 de Bitcoins. Într-o declarație dată de acesta spune că statul nu are dreptul să rețină Bitcoins având în vedere că este o monedă virtuală. Avocatul Jeffery Alberts, care a lucrat în domeniul confiscării bunurilor spune că Ulbricht va avea mari probleme să dovedească acest lucru, pentru că în mod normal orice e de valoare poate fi confiscat prin lege, mai ales în cazurile de spălare de bani.

Suma respectivă ar fi fost folosită pentru a sponsoriza șase tentative de asasinare, vânzarea de cocaină, heroină și alte bunuri ilicite, toate plătice cu moneda virtuală. Având în vedere amploarea pe care a luat-o fenomentul Bitcoin, în curând cazul se va transforma într-unul național, și celelalte monede virtuale vor fi cercetate.  Ulbricht ar putea avea în curând probleme și cu cei care au plătit acei bani, fie ei și în monedă virtuală, pentru că nu au obținut serviciile sau bunurile dorite.

Citește și:
Etichete: