Cortana îți permite să trimiți SMS-uri direct din PC

Cortana îți permite să trimiți SMS-uri direct din PC

Cortana, asistentul virtual al celor de la Microsoft, devine și mai util odată cu lansarea Windows 10 pentru mobil.

Pentru că în curând toate dispozitivele mai noi ale celor de la Microsoft vor rula cu ajutorul Windows 10, începem să vedem noi moduri prin care vom putea să profităm de noul sistem de operare. Acum , Microsoft ne face cunoștiință cu o funcție interesantă, care îi permite Cortanei să trimită SMS-uri direct din PC-ul tău. Dacă folosești un dispozitiv mobil care rulează cu Windows 10, Cortana te va anunța dacă ai vreun apel pierdut și poți răspunde la mesaje direct de pe computer.

Potrivit celor de la The Verge, chiar dacă vei folosi un PC, mesajul va fi trimis sub forma unui SMS din telefonul tău mobil, ideea noii opțiuni find să îți permită să nu fi nevoit să ridici telefonul și să trimiți mesaje de fiecare dată când ai de lucru la computer. Poți tasta sau rosti „text” în aplicația Cortana și astfel poți trimite un mesaj oricărui contact din agenda ta telefonică.

Pentru a funcționa, trebuie să utilizezi același cont Microsoft, atât pe PC, cât și pe smartphone, fapt ce îi permite Cortanei să sincronizeze datele în cloud și să le transmită între dispozitive. Deși pentru început funcția va fi disponibilă doar pentru Windows 10 pentru mobil, ar fi o mișcare inteligentă dacă Microsoft o va integra și în Cortana pentru iOS și Android.

De asemenea, odată cu noua funcție pentru Cortana, cei de la Microsoft integrează Skype în Windows 10 pentru mobil. Astfel, aplicația va putea fi utilizată împreună cu mesageria, apeluri sau alte aplicații pentru video. Se așteaptă ca Microsoft să finalizeze ultimele detalii pentru Windows 10 pentru mobil, iar compania plănuiește să lanseze sistemul de operare în luna decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: