Cum poți avea parte de Cortana pe Xbox One

Cum poți avea parte de Cortana pe Xbox One

Unii utilizatori au descoperit că poți accesa Cortana pe Xbox One, deși software-ul nu ar fi trebuit să fie disponibil decât la începutul anului viitor.

Am avut ocazia de a vedea pentru prima oară asistentul personal al celor de la Microsoft pe Xbox One în luna iunie a acestui an. În cadrul unui videoclip publicat în acea perioadă, angajați din cadrul companiei ne-au prezentat câteva dintre comenzile extrem de interesante pe care le vom putea folosi în viitor. De exemplu, comanda ”Hey Cortana, record the last minute and share it to my activity feed” vă va ajuta să publicați un videoclip imediat. Astfel, veți putea efectua numeroase activități, fără a fi nevoiți să accesați diverse setări.

După cum probabil știți, Cortana nu ar fi trebuit să apară pe Xbox One decât la începutul anului viitor. Publicația Verge menționează, însă, că un număr de utilizatori deja au acces la asistentul personal. După ce au intrat în meniul setări, aceștia au mișcat selecția în sus de câteva ori și au apăsat ”A” (ambele activități repetate de câteva ori).

Cortana va apărea în partea din stânga sus, însă nu va suporta toate comenzile prezentate de Microsoft în urmă cu câteva luni. Totuși, veți putea accesa toate informațiile care sunt deja disponibile pe Cortana pe alte platforme, inclusiv vremea, calendarul sau diversele știri. Din păcate, pentru a vă folosi de Cortana veți avea nevoie de Kinect, informație conformată de Microsoft în urmă cu ceva timp.

Citește și: