Microsoft Edge va primi o funcție importantă abia în 2016

Microsoft Edge va primi o funcție importantă abia în 2016

Fanii browserului creat de Microsoft pentru Windows 10 se pare că vor mai avea mult de așteptat până vor vedea extensii în Microsoft Edge.

La momentul lansării Windows 10, s-au dezbătut intens modificările revoluționare introduse de Microsoft în noul sistem de operare. Cea mai importantă dintre ele nu ținea însă de SO, ci de browserul nativ. Pentru prima oară, gigantul din Redmond a renunțat la brandul Internet Explorer pentru ceva complet diferit, Microsoft Edge. Din multe puncte de vedere, aceste se aliniază cu Chrome și Firefox, mai ales când vine vorba de viteza la afișarea paginilor cu un conținut diversificat.

Din păcate, deși Microsoft spera să consume o parte semnificativă din cota de piață a browserelor Mozilla și Google folosind Edge, un handicap important a stat în calea acestei victorii.

Este vorba de suportul pentru extensii, mici progrămele pe care le folosim de câțiva ani în Chrome sau Firefox și de care am devenit dependenți, indiferent dacă este vorba de un AdBlocker sau un manager pentru sesiunile de browsing. Astfel, până când această problemă nu va fi remediată, reproșurile pentru Edge vor continua să curgă.

Inițial, cei de la Microsoft au făcut o promisiune legată de introducerea suportului pentru extensii în Edge până la finele acestui an. Deși oficialii companiei nu au mai comentat nimic de atunci pe marginea acestui subiect, mai multe surse au confirmat că termenul nu va fi respectat. Aparent, doar în 2016 vom avea această bucurie.

Același răspuns dezamăgitor poate fi confirmat și de versiunile beta de Windows 10. În update-ul Threshold 2, ce urmează să fi lansat în viitorul apropiat, extensiile nu au fost prezente cât timp respectivul service pack s-a aflat în preview. În contextul în care toate funcțiile noi sunt testate înainte de a deveni publice, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja, vom mai avea mult de așteptat.

Momentan se crede că suportul pentru extensii va fi prezent în Windows 10 Redstone, un update semnificativ ce urmează să fie făcut public în 2016. Termenul este foarte vag, dar până când un purtător de cuvând la companiei conduse de Satya Nadella nu ne va oferi altă variantă, aceasta este singura după care ne putem ghida.

Citește și: