Comunitatea Bing Distill este alternativa Microsoft pentru Yahoo Answers

Comunitatea Bing Distill este alternativa Microsoft pentru Yahoo Answers

Cu numele Bing Distill, a iniţiat un nou proiect online menit să fie o sursă de informare uşor accesibilă similară cu Yahoo Answers.

Dacă v-aţi dorit de mult timp să faceţi parte dintr-o comunitate de internauţi menită să ajute alte persoane, noul serviciu Bing Distill s-ar putea să vă încânte.

În momentul în care introduceţi o întrebare pe Google, dacă nu cumva vă este servit răspunsul în mod direct, pe lângă articole de pe Wikipedia, pe marginea respectivului subiect, printre rezultate, este foarte probabil să aveţi parte de adrese de pe Yahoo Answers. Aceasta din urmă este o comunitate online cu întrebări şi răspunsuri care, chiar dacă nu sunt întotdeauna perfecte, vă ajută să înţelegeţi cu ce se mănâncă diverse subiecte.

În speranţa că va reuşi să atragă o bază generoasă de utilizatori, noul Distill nu se distanţează prea mult de reţeta consacrată de cei de la Yahoo. Acesta din urmă este accesibil la adresa www.bing.com/distill şi momentan se află într-un stadiu beta. Din fericire, oricine se poate înregistra pe site cu un cont Microsoft, poate primi o invitaţie şi, cu un pic de noroc, poate începe să răspundă sau să pună întrebări.

Microsoft a mai avut tentative nereuşite pe marginea acestui subiect. Cea mai recentă dintre ele poartă numele de Windows Live QnA, dar nu a rezistat foarte mult online înainte să fie desfiinţată. Ca un mic detaliu de fond, gigantul din Redmond nu a făcut momentan nici un fel de menţiune oficială pe marginea noului serviciu. În definitiv, nu este deloc exclus să se evapore din universul cibernetic înainte să facă valuri suficient de puternice.