Microsoft ar putea permite și el ștergerea utilizatorilor din istoricul Bing

Microsoft ar putea permite și el ștergerea utilizatorilor din istoricul Bing

Există o zicală destul de cunoscută, și anume, să ai grijă ce postezi online pentru că va rămâne acolo pentru totdeauna. Ei bine, Microsoft urmează exemplul lui Google în acest sens.

Microsoft Internet Explorer

Referitor la atenționarea de mai sus, este perfect adevărat. Orice ai postat online, este bine indexat și păstrat, pentru să zicem totdeauna. În Europa, Google trebuie să se conformeze cu cererile utilizatorilor de a li se șterge activitatea din motorul de căutare. Microsoft ar putea și el permite ștergerea urmelor utilizatorilor care cer acest lucru, din motorul de căutare Bing. Regula este valabilă desigur, tot în Europa. Având în vedere că Microsoft are un parteneriat cu Yahoo, prin care cel din urmă folosește rezultatele din motorul de căutare Bing, aceștia vor trebui să se coordoneze în acest sens.

”Dezvoltarea unui sistem corespunzător necesită timp. Ne așteptăm să lansăm în curând, un formular prin care utilizatorii să poată face aceste cereri.” a declarat Microsoft pentru New York Times

Momentan nu se cunoaște modul în care va funcționa sistemul de request-uri de la Microsoft. Mulți se așteaptă să fie similar cu cel de la Google, și anume, persoana care face această cerere, trebuie să menționeze link-urile pe care dorește să le șteargă, motivul pentru care dorește ștergerea lor, precum și să se identifice cu o fotografie. Probabil cel mai ușor este să folosească contul de Gmail, iar în cazul lui Microsoft, cel de live.com sau outlook.com. Chiar dacă link-urile respective nu vor mai apărea în motorul de căutare, ele tot există pe internet, așadar nu poți șterge complet urmele din online, sunt doar ceva mai greu de găsit.

Citește și:
Etichete: