15 iun. 2015 | 11:21

Cinci mituri despre încărcarea telefoanelor

FEATURE
Cinci mituri despre încărcarea telefoanelor

Într-adevăr, când vorbim despre încărcarea telefoanelor, există o serie de reguli de care trebuie să ții cont. Dar, de asemenea, există și o serie de reguli care nu au niciun temei și de care ar trebui să uiți.

[related]

Nu spunem că aceste mituri nu ar fi avut sens cu ani în urmă, dar grație avansării tehnologiei, bateriile litiu-ion actuale sunt în curs de perfecționare. Cele folosite de companiile mari precum Samsung și Apple sunt făcute astfel încât să reziste între trei și cinci ani, potrivit Mashable.

Încărcătoarele care nu sunt originale sunt fatale pentru baterie

Unul dintre principalele mituri se referă la faptul că orice încărcător altfel decât original îți va distruge iremediabil bateria. Aici există un sâmbure de adevăr, și anume că ar fi de preferat să eviți încărcătoarele ieftine, cumpărate din locuri obscure. Un experiment făcut de cei de la Lifehacker arată că, într-adevăr, încărcătoarele originale sunt de preferat, dar și cele provenite de la retaileri de încredere, precum Belkin și KMS funcționează.

Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce se încarcă

Există motive înfricoșătoare în spatele acestui mit. Oamenii cred că folosirea telefonului în timp ce acesta se încarcă îl va face să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul. Acest lucru i s-a întâmplat unei chinezoaice în iulie 2013 cu un iPhone 4, dar folosea un încărcător terț. Așadar, dacă folosești un încărcător de încredere, nu ar trebui să ai teamă.

Încărcarea telefonului pe timp de noapte îl va distruge

Cu toții ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ținem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru ca bateria să se încarce complet. Există însă credința că această activitate ar afecta durata de viață a bateriei în timp. Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane și tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer și sunt suficient de “inteligente” pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.

Consum baterie pe Android

Nu trebuie să încarci telefonul până nu se termină complet bateria

Probabil ți s-a mai spus și să nu îți pui telefonul la încărcat până bateria nu e complet golită. Acesta nu este altceva decât un alt mit care nu se mai aplică actualelor baterii. De fapt, e posibil să fie chiar mai sănătos pentru baterie să o încarci înainte de a fi golită. Un ciclu de încărcare constă în încărcarea bateriei până la capacitate maximă, iar motivul pentru care durata de viață a bateriei scade în timp este pentru că deja și-a atins numărul de cicluri la care rezistă, nu pentru că o conectezi atunci când e pe jumătate goală.

[readmore]

 Nu trebuie să îți închizi niciodată telefonul

O fi el un dispozitiv inteligent, dar mai are nevoie de pauze ocazionale. Chiar experții Apple recomandă să îți închizi telefonul măcar o dată pe săptămână, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Așadar, poate nu ar fi o idee rea să îl mai închizi din când în când noaptea, ca să ai un somn liniștit și să salvezi bateria.