Chrome pe Android îți consumă mult mai puțin trafic de date

Chrome pe Android îți consumă mult mai puțin trafic de date

Dacă nu aveți o opțiune nelimitată de internet inclusă în abonamentul de mobil, noua versiune de Chrome s-ar putea să vă scadă factura de mobil.

Internetul s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Întregul conținut disponibil online a devenit mai bogat, iar clipurile video sunt omniprezente. În același timp, deoarece ne petrecem cea mai mare parte a timpului online pe smartphone, această schimbare s-a transpus și într-un consum sporit de date. Astfel, dacă nu sunteți atenți, riscați costuri suplimentare fără să vă dați seama exact de ce.

Din fericire, acum există mai multe unelte pe care le puteți folosi pentru compresia datelor de pe internet. Aplicații precum Opera Max sunt actualizate în permanență cu scopul unic de a micșora cât mai mult volumul de date descărcat. Pe de altă parte, Google Chrome, browser-ul de internet al gigantului din Mountain View integrează de asemenea un modul activ pentru compresia datelor intitulat Data Saver. 

Deși respectiva funcție a fost introdusă atât pe Android, cât și pe iOS în urmă cu mai bine de un an, cel mai recent update de funcționalitate este disponibil momentan doar utilizatorilor de Android. Conform comunicatului Google pe marginea acestui subiect, noului sistem Data Saver ar trebui să faciliteze micșorarea traficului de internet cu până la 70%. ,,Acum, actualizăm acest mod pentru a salva și mai multe date, până la 70%, prin eliminarea majorității imaginilor la momentul încărcării unei pagini pe o conexiune slabă. După ce pagina a fost încărcată, puteți opta pentru afișarea tuturor imaginilor sau doar unele dintre ele, facilitând încărcarea mai rapidă și mai ieftină a paginilor de internet pe conexiuni slabe.”

Propagarea noului sistem detaliat mai sus se va desfășura în etape la nivel global, începând cu India și Indonesia. Ulterior, toți posesorii de terminale cu Android de pe mapamond se vor bucura de aceeași funcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: