21 oct. 2015 | 09:30

Chrome primește un update simplu și foarte important

ACTUALITATE
Chrome primește un update simplu și foarte important

Pentru că este foarte frustrant să aveți 10 tab-uri deschise în Chrome și dintr-un din ele să înceapă o melodie sau reclamă, Google a găsit o soluție.

Este imposibil să nu vi se fi întâmplat vreodată să deschideți foarte multe tab-uri în browserul vostru preferat doar ca la un momentdat, dintr-unul din ele, să se audă un zgomot incredibil de supărător, mai ales dacă este ora trei noaptea. Pentru a facilita depistarea problemei, Google Chrome a început de anul trecut să evidențieze tab-urile care redau sunete printr-un difuzor foarte mic în drepul lor. Această particularitate nu era însă foarte utilă de multe ori, deoarece nu puteați anula rapid sursa de zgomot. În teorie, puteați închide respectivul tab, dar aceeași soluție nu este valabilă dacă în interiorul lui existau informații relevante.

Ideal ar fi fost să puteți pune pe mod silențios un anumit tab. Cei de la Google se pare că sunt de acord cu această soluție, iar în cea mai recentă versiune de Chrome, numărul 46, aveți posibilitatea să treceți anumite taburi pe mut. Astfel, pe lângă faptul că puteți detecta rapid tab-ul cu probleme prin icoana sub formă de difuzor, printr-un click dreapta pe același tab veți avea acces la butonul Mute. Asta e tot ce trebuie să știți. Această funcție ajunge la publicul larg după o lungă perioadă de teste, motiv pentru care, nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de bug-uri dacă veți profita de ea.

Chrome 46 nu este însă doar lapte și miere. După cum am detaliat în urmă cu câteva zile, aceasta este prima versiune din care au fost eliminate comenzile vocale accesibile prin intermediul Ok Google. Ca urmare, nu veți mai putea dechide browser și în secunda doi să inițiați o căutare doar folosindu-vă vocea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele